Orban dezvaluie negocierile cu ALDE: 90% cer iesirea de la guvernare, dar vor veni alaturi de PNL... la toamna

Vineri, 14 Iunie 2019, ora 08:31
12930 citiri
Orban dezvaluie negocierile cu ALDE: 90% cer iesirea de la guvernare, dar vor veni alaturi de PNL... la toamna
Foto: Arhiva Ziare.com

Ludovic Orban sustine ca parlamentarii ALDE vor fi alaturi de PNL la toamna. Liderul PNL sustine ca la votul pentru motiunea de cenzura se va vedea cat curaj are ALDE, mai ales ca a vorbit cu multi din acest partid si exista nemultumiri fata de Guvernul Dancila.

In consecinta, presedintele PNL le-a transmis parlamentarilor ALDE ca, daca vor mai ramane langa PSD, cariera lor politica va inceta.

"Le spun (celor de la ALDE - n.red.) ca, daca vor ramane langa PSD, practic, cariera lor politica va inceta. ALDE nu a reusit sa intre in Parlamentul European, dar pe masura ce va mai sta langa PSD si pe masura ce impopularitatea Guvernului va creste, asta se va rasfrange si asupra lor.

Dupa parerea mea, nu au nicio sansa sa intre in Parlament ramanand in actuala coalitie. De altfel, cand au venit dupa alegeri, majoritatea filialelor ALDE au constientizat lucrul asta si au cerut iesirea de la guvernare.

Sigur ca cei care o duc bine, adica trei-sapte smecheri de la varful ALDE care o duc foarte bine, au oprit acel val. Eu le spun la fiecare: mai, oamenilor, daca mai vreti sa faceti politica in Romania, in caz ca nu puteti convinge conducerea ALDE sa se trezeasca din starea de automultumire cu ce avantaje au, mai aveti ocazia sa votati motiunea de cenzura", a afirmat Orban, joi seara, la B1 TV.

Potrivit lui Orban, 90% dintre cei din ALDE sunt de aceasta parere.

"Vedem ce vor face la motiunea de cenzura. De la a da dreptate, de la a intelege, pana la avea totusi curajul sa votezi motiunea de cenzura este un pas mare", a subliniat liderul liberal.

Orban a sustinut ca cei de la ALDE cu care a discutat i-au spus ca vor veni alaturi de PNL la toamna.

"Stiti ce poveste ne-au bagat acum. Nu venim acum cu voi, venim in toamna. Le-am spus: bai, baieti, daca nu veniti acum cu noi, acum cand trebuie sa veniti cu noi. Mai e un pic pana la toamna si toamna o sa spuna: dupa prezidentiale. Mai stam un pic sa servim. Asta e bagata asa ca un lait motiv, ca o scuza a unora ca nu au curajul sa faca ceea ce trebuie.

Le-am spus foarte clar: suntem dupa un vot, la europarlamentare si la referendum. La europarlamentare, PNL a luat mai mult decat PSD si ALDE la un loc, voi sunteti invalidati de cetateni.

Daca voi nu actionati in conformitate cu vointa cetatenilor, nu aveti nicio sansa sa va salvati, sunteti pe nicaieri, sunteti pa. Puteti sa mai stati un an si jumatate, mai ciuguliti ce mai ciuguliti si va duceti acasa", a adaugat Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Orban negocieri ALDE motiune , #motiune cenzura