Paul Stanescu si alti doi social-democrati nu au votat cu partidul ordinea de zi. Cum explica

Miercuri, 02 Octombrie 2019, ora 17:10
5649 citiri
Paul Stanescu si alti doi social-democrati nu au votat cu partidul ordinea de zi. Cum explica
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Senatorul social-democrat Paul Stanescu a declarat miercuri ca a gresit cand a votat ordinea de zi a sedintei in care trebuia sa fie citita motiunea de cenzura, situatie in care s-au aflat si colegii sai Radu Preda si Viorel Arcas.

"Nu mi-am dat seama. Am votat 'prezent' si atat. Nu am votat 'pentru'. Din greseala. Am votat 'prezent' si trebuia sa votam 'pentru': eu, Radu Preda, liderul de grup, si Viorel Arcas", a precizat Stanescu, citat de Agerpres.

Intrebat daca va vota motiunea, Stanescu a spus: "Cum sa votez motiunea?".

Social-democratii au suferit miercuri o infrangere in Parlament, unde Opozitia a castigat majoritatea si a reusit sa impiedice planul PSD de a supune la vot motiunea de cenzura intr-o zi de weekend.

Totul a inceput dimineata, cand, social-democratii, au votat ca citirea motiunii sa aiba loc astazi, iar votul sa fie dat sambata. Acest lucru a fost posibil dupa ce parlamentarii PSD au plecat din sala ca sedinta sa fie suspendata din lipsa de cvorum, iar apoi, cand s-au asigurat ca au majoritate, Teodor Melescanu a redeschis sedinta.

Opozitia a catalogat drept un "tertip cu iz infractional" aceasta mutare si i-a contestat efectele, insa social-democratii au mers inainte. Opozitia a venit apoi in plenul reunit si a solicitat sa fie supusa la vot modificarea deciziei birourilor permanente reunite. Desi Regulamentul parlamentar si Constitutia il obligau pe Florin Iordache, cel care a condus sedinta plenului, sa supuna aceasta solicitare la vot, el a refuzat, sustinand ca, pentru a fi modificata ordinea de zi de sambata, solicitarea trebuie facuta in acea zi, nu astazi.

Dupa multe replici acide, Iordache a supus la vot doar ce a vrut el, ordinea de zi pentru astazi, insa Opozitia a respins-o. Astfel, Iordache nu a avut de ales decat sa declare sedinta inchisa si motiunea de cenzura nu va mai fi citita si dezbatuta astazi in Parlament si, deci, nici votata sambata.

In cele din urma, social-democratii au renuntat cu totul la ce au sustinut intreaga zi si au acceptat ca citirea motiunii sa aiba loc maine, iar dezbaterea si votul joia viitoare, peste o saptamana. Concluzia zilei a fost trasa de seful Camerei Deputatilor, social-democratul Marcel Ciolacu: "Matematic, am pierdut majoritatea!".

Motiunea a fost semnata de 237 de semnaturi si pentru a trece e nevoie de 233 voturi, insa se pare unii parlamentari din tabara Opozitiei sunt in weekend plecati din tara, ei fiind convinsi ca votul va avea loc luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Paul Stanescu vot gresit motiune cenzura, #scandal PSD Parlament motiune cenzura , #motiune cenzura