PNL strange semnaturi pentru o noua motiune de cenzura

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 12:23
3356 citiri
PNL strange semnaturi pentru o noua motiune de cenzura
Foto: Arhiva

Parlamentarii PNL au inceput sa stranga semnaturi pentru o noua motiune de cenzura dupa ce Guvernul a decis sa isi angajeze raspunderea pe Legea Educatiei, a anuntat joi deputatul Eugen Nicolaescu.

"Am inceput deja sa elaboram o motiune de cenzura si speram sa o depunem pana sambata la pranz. Colegii nostri de la Comisia de Invatamant s-au pus pe treaba. Sper sa fie imbratisata si de PSD. Motiunea care a cazut miercuri a fost un gest strict politic, dar cea de acum e un gest mai amplu, e vorba de viitorul copiilor, al Romaniei.

Chiar daca nu va trece eu zic ca este important sa provocam o dezbatere, sa stie lumea despre ce este vorba, ca lucrurile sa poata sa ajunga la toti cei interesati", a declarat Nicolaescu.

PNL acuza ca Legea Educatiei incalca Constitutia si legislatia in vigoare.

"Se incalca dreptul de proprietate, de autonomie universitara, dar si drepturile cadrelor didactice si ale elevilor. Mi se pare neconstitutional sa inveti geografia si istoria in limba maghiara, mai ales intr-o tara ca a noastra. De ce asumare daca avem procedura parlamentara inceputa de adoptare a unei legi a Educatiei, procedura avansata la Camera. Mi se pare ca traim intr-o tara total anormala, unde absurdul tine loc de normalitate", a mai completat deputatul PNL.

De altfel, si liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri seara, la scurt timp dupa ce motiunea de cenzura a cazut, ca formatiunea sa are de gand sa depuna o noua motiune de cenzura, anunta Antena 3.

Premierul a precizat ca "e un drept constitutional al Opozitiei sa depuna motiune de cenzura", la scurt timp dupa ce si-a asumat raspunderea pe Legea Educatiei.

Parlamentarii Opozitiei au parasit joi, in jurul orei 11.00, sala plenului reunit al Camerei Deputatilor in timp ce premierul Emil Boc anunta ca isi va asuma raspunderea pe Legea Educatiei.

Premierul Emil Boc s-a prezentat joi la Parlament ca sa isi asume raspunderea pe Legea Educatiei. Desi liderii Opozitiei au cerut ca asumarea sa fie amanata pana cand CCR va da decide asupra plangerii depuse de social-democrati, cei de la Putere nu au fost de acord.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#PNL strange semnaturi motiune, #motiune cenzura asumare Guvern , #motiune cenzura
Comentarii