Ponta, catre Ungureanu: Cereti-le parlamentarilor Puterii sa voteze la motiune!

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 09:27
2456 citiri
Ponta, catre Ungureanu: Cereti-le parlamentarilor Puterii sa voteze la motiune!
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PSD, Victor Ponta, le-a cerut inca o data parlamentarilor Puterii sa voteze motiunea de cenzura discutata vineri.

Prin intermediul premierului Mihai Razvan Ungureanu, caruia ii adreseaza o noua scrisoare deschisa, Victor Ponta le cere parlamentarilor PDL, UNPR si UDMR sa "se ridice din banci si sa voteze".

"Va solicit, domnule prim-ministru, sa cereti public liderilor celor trei partide politice care va sustin in Parlament si tuturor parlamentarilor din coalitia de guvernare sa participe la dezbaterea motiunii de cenzura, sa se ridice din banci si sa voteze pentru sau impotriva dumneavoastra si a cabinetului condus de dumneavoastra", scrie Ponta pe blog, comparandu-l pe Ungureanu cu fostul premier, Emil Boc.

"In caz contrar, in scenariul in care nu veti solicita public sa fiti sprijinit prin vot la dezbaterea motiunii, veti transmite, cel putin partidelor din Opozitie, ca nimic nu s-a schimbat in modul in care Guvernul Romaniei intelege sa respecte mecanismele democratice din tara noastra. Ca sunteti, si la acest capitol, continuatorul politicilor lui Emil Boc", mai scrie liderul USL.

Ponta ii cere premierului sa evite greselile facute de fostul sef de la Palatul Victoria.

"Va sfatuiesc sa invatati din greselile predecesorului dumneavoastra si sa nu va ascundeti in spatele zidului pe care PDL-UDMR-UNPR il fac in Parlament", adauga acesta.

Parlamentarii PDL si ai UDMR au anuntat ca vor fi prezenti in sala Parlamentului, dar nu vor vota. Votul va fi unul secret, cu bile. Vineri dimineata, USL-ului ii lipseau numai cinci voturi pentru a trece motiunea de cenzura.

Sansele Opozitiei de a obtine cele 231 de voturi necesare aprobarii au crescut in ultimele saptamani dupa ce PSD si PNL au racolat mai multi senatori si deputati de la PDL.

M.M.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ponta Ungureanu scrisoare deschisa, #Ponta Ungureanu motiune cenzura , #motiune cenzura