Presa de azi: Opozitia a dat jos Guvernul PSD-PNL

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 08:07
3939 citiri
Presa de azi: Opozitia a dat jos Guvernul PSD-PNL
Foto: Irina Ursu/ Ziare.com

Guvernul Boc a ramas pe baricade, motiunea de cenzura a cazut, iar in urma au ramas doar dezamagirile Opozitiei, acuzatiile aduse Puterii si o Capitala "calcata" de zeci de mii protestatari.

Gandul scrie in editia de joi ca motiunea a picat, in timp ce Adevarul face dezvaluiri din culise motiunii: Boc a fost "atacat" cu dosare, Teo s-a dat bolnava, iar despre Toader s-au facut glume.

Si Evenimentul Zilei a gasit in editia de joi explicatii pentru esecul motiunii: Absente, pacaleli si excluderi. Romania Libera titreaza in editia de miercuri de ce a picat motiunea, iar Jurnalul National subliniaza ca premierul Emil Boc a mai scapat o data. Puterea scrie in editia de joi ca Opozitia a dat jos Guvernul PSD-PNL.

Gandul: Motiunea a picat

Motiunea de cenzura a cazut, in ciuda optimismului aratat de Opozitie, iar Crin Antonescu a explicat pentru Gandul ca doar doi sau trei dintre cei cu care s-a negociat au votat pentru".

"Doar 2 sau 3 dintre cei cu care s-a negociat au votat pentru. De fapt, nici nu s-a negociat, pentru ca ei m-au cautat, chiar si cu o seara inainte. Azi dimineata (miercuri -n.red) erau de negasit. Unii n-au venit la vot, altii au venit si n-au votat deloc, adica si-au dat votul guvernului", a declarat Antonescu.

Si pentru a-si arata nemultumirea fata de actualul Guvern liberalii se gandesc sa mai depuna o noua motiune de cenzura, ocazie oferita odata cu asumarea pe Legea Educatiei. Social democratii par sa se fi "lecuit", nu mai vor o alta motiune de cenzura.

Romania Libera: De ce a picat motiunea

Dupa un esec se enumera intotdeuna motivele care l-au cauzat. Romania Libera scrie in editia de joi ca motiunea de cenzura a cazut din cauza neintelegerilor din Opozitie, dar si a masurilor disciplinare impuse parlamentarilor Puterii.

Nici un parlamentar al Coalitiei nu a indraznit sa voteze pentru caderea Guvernului Boc. Marti seara, Vasile Blaga si Adriean Videanu i-au convins inclusiv pe "tradatorii" de serviciu ca le e mai bine in PD-L decat alaturi de opozitie, sustin surse din conducerea partidului.

Daca cei de la Putere au facut tot ce le-a stat in putinta sa isi pastreze scaunele, cei din Opozitie si-au taiat din sanse in urma declaratiilor intepatoare ce le-au schimbat intre ei.

Esecul motiunii de cenzura nu au fost o surpriza pentru nimeni, cu toate ca liderii Opozitiei au incercat sa negocieze voturi pana in ultima clipa. Fara succes insa, intrucat grupul minoritatilor a decis sa iasa din sala in momentul decisiv, amenintand insa ca aceasta ar putea fi ultima motiune pe care nu o voteaza.

Adevarul: Culisele motiunii: Boc a fost "atacat" cu dosare, Teo s-a dat bolnava, iar despre Toader s-au facut glume

PSD si PNL au strans doar sapte voturi peste cele 212 asigurate de propriii parlamentari. In favoarea motiunii au votat deputatii neafiliati politic Calin Potor, Tudor Ciuhodaru, Ioan Munteanu, Catalin Chereches, Nicolae Stan de la UNPR, senatorul ex-UNPR Liviu Campanu si Mircea Irimescu, dezvaluie Adevarul in editia de joi.

La aceasta motiune de cenzura, parlamentarii Opozitiei au pierdut o parte din "tradatorii" de la motiunea trecuta. Teo Trandafir nu a mai venit la Parlament motivand ca este bolnava si prefera sa nu participe.

"Mi-a dat telefon si mi-a spus ca este bolnava sau asa ceva. I-am zis ca, oricum, nu are de ce sa vina, noi ne abtinem toti, nu are nicio relevanta cati sunt prezenti", a spus Mircea Toader. Absenti au mai fost si vicepresedintele PD-L Cristian Boureanu, precum si deputatul Mircea Giurgiu, alt "defector" la motiunea trecuta, care a plecat exact inaintea votului, strategie la care a recurs si presedintele PD-L Diaspora, William Branza.

Se pare insa ca "abtinerile" au un pret. Reprezentantii minoritatilor nationale au declarat ca aceasta ar putea fi ultima motiune pe care nu o voteaza, iar liderii UDMR incep chiar de joi o serie de negocieri cu sindicatele, pe salariul minim.

Jurnalul National: Premierul Emil Boc a mai scapat o data

In ciuda eforturilor si huiduielilor repetate ale Opozitiei premierul Emil Boc a mai scapat o data si a ramas in continuare premier, noteaza Jurnalul National in editia de joi.

Motiunea de cenzura depusa impotriva lui Emil Boc a cazut, iar premierul nu a avut emotii prea mari.

Dupa rezultatul votului, liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat ca "nu se termina lupta aici", avand in vedere ca Guvernul isi asuma joi raspunderea pe Legea educatiei. "Este tara noastra si o vom elibera de aceasta clica", a completat acesta.

"Guvernul Boc are zero voturi de sustinere si aceasta este si valoarea lui (...). Mergem mai departe", a spus la randul sau Victor Ponta, liderul PSD.

Puterea: Opozitia a dat jos Guvernul PSD-PNL

Politicienii Opozitiei zvoneau miercuri pe holurile Parlamentului ca au un guvern bine pus la punct, insa noi nu il vom afla poate niciodata pentru ca a ramas in continuare Guvernul Boc. Puterea scrie in editia de joi ca Opozitia a dat jos Guvernul PSD-PNL.

Cu toate acestea, liderul PSD, Victor Ponta, s-a declarat multumit de rezultat, sustinand ca "motiunea de cenzura a trecut, dar in strada".

Alesii din arcul guvernamental au preferat sa nu participe la vot, ramanand in sala, dar fara a isi exprima pozitia, drept urmare in favoarea Guvernului condus de Emil Boc, nu s-a inregistrat astfel nici un vot pentru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#motiune cenzura cazuta, #premier Emil Boc, #culise motiune cenzura , #motiune cenzura
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
sa mai faca inca un circ asemanator si sa ramanem fara opozitie si sa fim singura tara din Europa in care nu se stie nimic clar . Voicu sa fie un fel de "liderul sindicalist al puscariasilor in libertate cu certificate medicale in regula"