PSD a finalizat motiunea de cenzura (Video)

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 13:16
2319 citiri
PSD a finalizat motiunea de cenzura (Video)

PSD a finalizat textul motiunii de cenzura impotriva Guvernului Boc, a anuntat, joi, senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu, precizand ca documentul are peste 70 de pagini si este structurat pe 4 capitole. Totodata, spune ea, au fost stranse peste doua milioane de semnaturi.

"PSD a finalizat motiunea care are peste 70 de pagini si este structurata pe 4 capitole. Documentul urmeaza sa sufere modificari, varianta elaborata de departamentele PSD fiind trimisa conducerii partidului si grupurilor parlamentare", a declarat Olguta Vasilescu, intr-o conferinta de presa.

PSD depune motiunea de cenzura pana la sfarsitul lui octombrie

Cele patru capitole ale motiunii sunt: "De ce trebuie sa plece Emil Boc"; "Ce lasa Emil Boc in urma sa"; "Ce probleme ne asteapta dupa plecarea lui Emil Boc"; "Ce solutii vom aplica dupa plecarea acasa a lui Emil Boc".

Social-democratii se refera, in primele trei capitole, la "o guvernare care umileste toate categoriile de cetateni", "dezastrul generalizat din economie", "saracirea populatiei, transformata de dinastia Boc in politica de stat".

In finalul motiunii, social-democratii propun si un set de 33 de masuri "dupa plecarea acasa" a lui Emil Boc.

Lia Olguta Vasilescu a precizat ca printre acestea se regaseste impozitarea diferentiata si un impozit pe profit de 15%. De asemenea, PSD promite anularea diminuarii nediferentiate a salariilor bugetarilor cu 25%, TVA diferentiat in special pentru produsele alimentare de baza, anularea recalcularii pensiilor militarilor si magistratilor.

Senatorul PSD a subliniat ca tema motiunii este preponderent sociala si, potrivit acesteia, probabil ca vor fi foarte multi parlamentari ai UDMR care vor vota documentul.

"Temele motiunii sunt preponderent sociale, asa ca ne asteptam si la voturile parlamentarilor UDMR la motiune. De asemenea, speram ca parlamentarii din arcul guvernamental sa tina seama la motiune si de declaratiile oficialilor FMI de miercuri, care spuneau ca Romania a inregistrat in acest an cea mai severa scadere economica din intreaga Europa", a declarat Vasilescu.

La sfarsitul saptamanii trecute, liderul PSD, Victor Ponta, a anuntat ca, indiferent de ce fac presedintele si Guvernul, social democratii tot vor depune motiunea de cenzura pana la sfarsitul lunii octombrie.

Liviu Dragnea: S-ar putea ca parlamentari udemeristi sa sustina motiunea de cenzura

"Indiferent de ce fac domnul Basescu si toti ai lui, la sfarsitul acestei luni vom avea motiune de cenzura", a declarat liderul PSD la Antena 2.

Victor Ponta s-a aratat optimist in ceea ce priveste demersul de daramare a Guvernului.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#motiune cenzura PSD Guvern, #Olguta Vasilescu motiune cenzura , #motiune cenzura