PSD a schimbat un deputat de Timis din functia de secretar al grupului: E santaj ca nu votez motiunea

Luni, 19 Iunie 2017, ora 16:44
3311 citiri
PSD a schimbat un deputat de Timis din functia de secretar al grupului: E santaj ca nu votez motiunea
Foto: Ziare.com (Arhiva)

Deputatul PSD de Timis Alfred Robert Simonis a declarat, luni, ca inlocuirea sa din functia de secretar al grupului social-democrat arata disperarea celor care i-au retras sprijinul, precizand ca el va vota impotriva motiunii de cenzura si ca exista "o teama generalizata in PSD".

"Am aflat in drum spre Parlament. M-au sunat colegii sa-mi spuna ca in toata media este deja de notorietate faptul ca am fost schimbat din functia de secretar al grupului PSD.

Grupul PSD este cel care a sustinut ca eu sa ocup aceasta pozitie, grupul nu mai vrea sa ocup in acest moment, din punctul asta de vedere nu am de comentat, ca aceasta decizie arata disperare, din punctul meu de vedere, este altceva. Disperarea celor care mi-au retras acest sprijin, pentru ca altfel nu se intelege urgenta, necesitatea acestui demers astazi, acum", a afirmat Simonis.

Acesta a spus ca decizia inlocuirii sale din functie este evident o sanctiune la adresa sa pentru faptul ca nu a semnat si nu va vota motiunea de cenzura.

"Evident (este o sanctiune - n.red.). Am anuntat de cand s-a facut aceasta propunere ca nu voi semna si nu voi vota nicio motiune impotriva Guvernului PSD, impotriva unui Guvern PSD si, evident, nici impotriva Guvernului Grindeanu, care reprezinta un guvern PSD", a adaugat deputatul PSD de Timis.

Excluderea din partid a celor care se alatura lui Grindeanu, "un santaj"

Decizia conducerii PSD privind excluderea din partid a celor care se vor alatura lui Sorin Grindeanu si nu vor vota motiunea, a apreciat el, reprezinta un santaj.

"Mi se pare un santaj si santajul, din ce stiu eu, este pedepsit de Codul Penal. Nu poti sa santajezi un parlamentar sa voteze altfel decat ii dicteaza constiinta. Sunt absolut convins ca nu voi fi exclus pentru ca nu votez asa cum vrea partidul. Cetatenii m-au trimis in Parlament si votez conform constiintei mele", a sustinut Simonis.

El a mai spus ca sunt foarte multi parlamentari de la PSD nemultumiti de faptul ca trebuie dat acest vot si ca exista o teama generalizata in PSD.

"Va garantez, va asigur ca sunt foarte multi parlamentari care nu sunt multumiti ca trebuie sa dam acest vot impotriva Guvernului pe care noi l-am propus, l-am sustinut si l-am votat in ianuarie anul acesta. (...) Exista o teama generalizata in PSD pe acest subiect si nu numai, insa eu cred ca fiecare parlamentar voteaza asa cum ii dicteaza constiinta", a sustinut deputatul PSD.

Din punctul sau de vedere, nu va trece motiunea de cenzura, precizand ca, din cate stie, cinci dintre cei sase parlamentari de Timis nu vor vota aceasta motiune.

Grupul parlamentar al PSD din Camera Deputatilor a propus ca Alfred Robert Simonis sa nu mai ocupe functia de secretar al grupului, acesta urmand sa-si pastreze calitatea de membru de partid, precizeaza o informare depusa la Biroul Permanent.

Liderul grupului deputatilor PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni ca Simonis nu mai poate ocupa o functie in grup cat timp nu sustine punctul de vedere al partidului de a sustine motiunea de cenzura.

Un alt deputat PSD de Timis care nu va vota motiunea este Radu Adrian Pau, care a anuntat luni ca il va sustine pe Sorin Grindeanu, subliniind ca premierul este prietenul sau. Pau a spus ca faptul ca nu sustine motiunea de cenzura nu poate fi o conditie de excludere, adaugand ca in cazul in care va fi exclus din partid, se va reinscrie. In plus, a mentionat ca "motiunea cu certitudine nu va trece".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Alfred Simonis inlocuit secretar grup PSD, #Alfred Simonis disperare PSD, #Simonis teama PSD, #Simonis motiune de cenzura, #parlamentari PSD motiune de cenzura , #motiune cenzura