Romania, intre haos si colaps

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 15 Iunie 2010, ora 18:30
1317 citiri
Romania, intre haos si colaps

Cand vezi parlamentarii cu nervii intinsi la maximum, apucandu-se de gat si injurandu-se ca la usa cortului, cand vezi pensionarii cu fire albe ca isi urla durerea la 40 de grade Celsius, dupa ore in sir petrecute sub soarele arzator, cand stii ca nu exista nicio varianta de iesire din criza generala care a pus stapanire pe tara, cand iti amintesti ca recent mai toti guvernantii au inceput sa recunoasca minciunile pe care ni le-au tot turnat pana acum - te intrebi cine plateste pentru intreaga mascarada si pentru viitorul furat inca o data de sub ochii nostri.

Colapsul economiei mai poate fi evitat doar printr-o minune. Recunoasterea nevoii unui nou acord si imprumut de la FMI, lipsa oricarui plan de redresare a economiei si haosul care a pus stapanire nu doar pe viata sociala, ci pe insasi activitatea guvernamentala, sunt premisele care nu pot conduce decat catre o singura concluzie - nimeni nu ne mai poate salva.

Iar in contextul international, ar fi bine sa ne luam gandul si de la vreun ajutor din partea UE sau aiurea. Suntem condamnati sa platim cu totii pentru greselile unora, pentru excesele lor, pentru neputintele si ipocrizia lor, pentru nesimtirea cu care s-au lacomit sa fure pana in al 13 ceas.

Nimeni nu mai are calmul necesar pentru a incepe macar acum, oricat de tarziu ar fi, o analiza dureroasa a situatiei in care ne aflam, nimeni nu mai are argumente pentru ideile sale - toata lumea urla la ceilalti, cu totii vrem sa se faca dreptate, chiar daca nu stim foarte bine cine trebuie sa plateasca, de ce si la ce ar mai ajuta asta acum.

Cei care isi doresc caderea Guvernului Boc nu stiu ce vor face dupa momentul zero. Cei care sustin Cabinetului aceluiasi Boc iarasi nu stiu ce vor face daca vor scapa de motiune. Nimeni nu stie in general ce se mai poate face, desi, cu siguranta, doar ei si-au asumat rolul si misiunea de a ne salva, de a ne conduce dincolo de criza. In numele increderii si al promisiunilor, acum recunoscute doar ca niste pacaleli, guvernantii se roaga ca falimentul economiei sa nu devina haosul si anarhia intregii tari.

In cazul demiterii Guvernului, nu criza economica tot mai agravanta sperie, ci lipsa unei perspective salvatoare, a intuirii unei solutii realiste si realizabile intr-un timp care sa nu insemne aruncarea tarii intr-o stare de haos general.

Dintre toti si toate, se pare totusi, ca cineva stie foarte bine ce are de facut, daca Guvernul Boc va trece de motiunea de cenzura. Elena Udrea. Ministrul Dezvoltarii a promis ca va face cinste colegilor de cabinet cu sampanie, fiind sigura de esecul votului in Parlament si linistita in privinta viitorului.

Acest fapt in sine este cel mai reprezentativ exemplu pentru ceea ce a ajuns Romania in acest moment. O tara pentru al carei faliment si dezastru unii au, inca, motive si puterea de a cinsti un pahar.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#motiune cenzura Guvern Boc, #demitere guvern Boc , #motiune cenzura