UDMR nu voteaza motiunea de cenzura

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 15:55
2221 citiri
UDMR nu voteaza motiunea de cenzura
Foto: Antena 3

Liderul UDMR, Marko Bela, a anuntat luni ca membrii formatiunii pe care o conduce vor fi prezenti in sala cand se va dezbate motiunea de cenzura, insa nu vor vota.

"Am decis sa nu sustinem motiunea de cenzura, insa fiind vorba de un act politic vom fi prezenti la dezbatere, dar nu vom vota.

Va spun sincer ca nu a fost propunerea UDMR, dar dupa ce PD-L a luat o astfel de decizie si ceilalti colegi au aceeasi intentie, dupa parerea mea e mult mai bine asa. Ne vom inregistra prezenti, dar nu vom vota", a declarat liderul maghiar.

Liderul UDMR a recunoscut ca a fost deranjat de anuntul facut de PD-L duminica seara privind modul in care vor actiona parlamentarii Uniunii la vot.

"Asa este. Ei nu au asteptat decizia noastra. Probabil ca au banuit ca de data aceasta vom decide la fel, ca nu avem nici un motiv de a avea o alta concluzie, dar inclusiv partenerii trebuie sa astepte pana ce decidem noi", a transmis Marko.

Marko Bela a reiterat ideea ca ei procedeaza dupa constiinta fiecaruia cand e vorba de decizii mai putin importante, dar in legatura cu o motiune de cenzura vor sa aiba o solidaritate maxima si decizia de a nu participa la vot a fost luata in comun si dupa aia va fi respectata.

Videanu: Coalitia recomanda abtinerea de la votul motiunii, decizia e a parlamentarilor

"O motiune de cenzura este un vot extrem important, nu cred ca trebuie sa facem aici speculatii in legatura cu deciziile altor formatiuni politice", a mai completat acesta.

PSD negociaza voturi cu minoritatile, dar si cu parlamentari ai Puterii

Motiunea nu va trece

De asemenea, Marko Bela a anuntat ca nu a avut preconizata nicio intalnire cu PSD.

"Nici nu s-a pus problema unei intalniri cu cei din Opozitie. Nu va trece motiunea de cenzura. In acest moment, UDMR considera ca, fiind intr-o coalitie si intr-un guvern si avand sanse sa ne realizam impreuna cu partenerii anumite proritati, nu votam o motiune de cenzura. Mai ales ca eu nu vad care e alternativa.

Nu in persoane, nu in partide, ca acolo e clar care e alternativa. Dar alternativa ca program. Nu exista aceasta alternativa. Asta e problema mea, ca nu ni se ofera solutii- nu noua, ci societatii in general - ci persoane sau functii. Au loc discutii cine sa fie premier, cine sa fie ministrii, noua ni se ofera functii prin calea presei", a comentat Marko.

Liderul UDMR a adaugat ca, probabil, "daca s-ar contura o alternativa, o alta solutie mult mai viabila decat ceea ce face actualul guvern, atunci am putea sa discutam".

"Daca cineva m-ar convinge ca, fata de ceea ce face acest guvern exista alte solutii, alte cai, rezolvari privind situatia economica, atunci bineinteles ca ne-ar pune pe ganduri, dar pana in momentul actual, sincer nu am vazut o astfel de alternativa", a declarat presedintele UDMR.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#UDMR motiune cenzura, #neparticipare vot motiune cenzura , #motiune cenzura