USL depune motiune de cenzura, daca Guvernul isi asuma si Legea Sanatatii

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 11:55
1950 citiri
USL depune motiune de cenzura, daca Guvernul isi asuma si Legea Sanatatii
Foto: Antena3

USL va depune motiune de cenzura daca Guvernul isi asuma raspunderea pe legea sanatatii, a declarat luni Crin Antonescu, inaintea sedintei Uniunii.

Antonescu a fost intrebat daca este de acord cu afirmatiile social-democratilor ca se impune o motiune de cenzura daca Executivul cere un vot de incredere pentru aceasta lege.

"Vom discuta toate aceste lucruri si va vom aduce la cunostinta in timp util. Aici suntem in schema aproape automata pe care o cunoasteti si, daca si pe acest subiect Guvernul va face inca o data angajare de raspundere, probabil ca vom face inca o data si noi motiunea de cenzura. Nu mai avem Parlament, avem acest ping-pong al angajarilor de raspundere si al motiunilor de cenzura", a spus liderul PNL.

Crin Antonescu a adaugat ca este foarte relevant ca aceasta lege a fost criticata de un profesionist in domeniu, seful SMURD, Raed Arafat. "Despre Legea Sanatatii a vorbit un om pe care cred ca il respectam cu totii pentru profesionalismul si integritatea lui, si anume domnul Raed Arafat. N-as adauga nimic. Eu cred ca toti cei care guverneaza si vor guverna Romania pot lua de la acest om - de la Raed Arafat, nu de la Traian Basescu - exemplu din toate punctele de vedere. Si e foarte sugestiv faptul ca in Guvernele Romaniei, acest om a dovedit mai mult devotament si, la urma urmei, mai mult patriotism pentru aceasta tara decat altii", a conchis Crin Antonescu.

Legea privind reforma sanatatii a fost criticata, pe mai multe considerente, de sindicatele din sanatate, de Opozitie, dar si de organizatia "Noua Republica".

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a declarat ca angajarea raspunderii pe Legea Sanatatii priveste interesul actualei puteri de a transfera spitalele in proprietatea "clientelei portocalii" printr-un "furt" din proprietatea statului, mentionand ca proiectul este "centrat" pe interesele companiilor.

Deputatul PSD a fost intrebat daca, in contextul angajarii raspunderii Guvernului pe Legea Sanatatii, Opozitia va introduce o motiune de cenzura. "Evident vom consulta partenerii nostrii de Uniune, PNL si PC si evident vom propune o motiune de cenzura, se va decide in USL", a replicat Banicioiu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Crin Antonescu motiune, #motiune cenzura USL , #motiune cenzura