Motiunea de cenzura impotriva lui Ponta, citita in plen - urmeaza votul (Video)

Luni, 08 Iunie 2015, ora 18:58
3665 citiri
Motiunea de cenzura impotriva lui Ponta, citita in plen - urmeaza votul (Video)

Senatorul PNL Viorel Badea a citit, luni, in plenul Parlamentului, motiunea de cenzura intitulata "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozinca!", dezbaterea si votul asupra motiunii urmand sa aiba loc vineri.

Sedinta plenului comun al celor doua Camere a fost prezidata de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care a anuntat prezenta a 183 de parlamentari.

Birourile Permanente ale celor doua Camere au decis, luni, ca motiunea de cenzura a PNL sa fie citita luni, la ora 17.30, iar dezbaterea si votul sa fie vineri de la ora 10.00.

Liderul deputatilor liberali, Ludovic Orban, a precizat, dupa sedinta Birourilor Permanente, ca aceasta decizie a fost luata de majoritatea parlamentara si ca liberalii propusesera ca motiunea sa fie dezbatuta joi, in final stabilindu-se ca motiunea sa fie dezbatuta si votata vineri dimineata, de la ora 10.00.

"S-a decis ce a vrut majoritatea guvernamentala. Citirea motiunii de cenzura - astazi de la ora 17.30. Dazbaterea si votul asupra motiunii de cenzura incep vineri de la ora 10.00. Asta a fost propunerea majoritatii guvernamentale. Noi am solicitat, daca tot se citeste astazi motiunea, sa fie dezbaterea si votul la motiune joi, asa cum a fost procedura. A trecut propunerea majoritatii. Nu ma nemultumeste. In ceea ce ne priveste, noi vom fi mobilizati. Chiar daca ar fi pus motiunea de cenzura duminica, tot mobilizati am fi fost", a afirmat Ludovic Orban.

El a aratat ca vineri nu este o zi in care in mod uzual sa fie sedinte in plen: "Vineri, de regula, este o zi care nu este zi de plen. In mod uzual, parlamentarii nu sunt foarte obisnuiti sa vina in plenul Camerei si al Senatului. In mod evident, fiind totusi o motiune de cenzura, sa aiba bunul simt si reprezentantii majoritatii guvernamentale sa faca bine sa vina la vot".

Liderul deputatilor liberali a mai spus ca PNL nu are inca un punct de vedere al UDMR privind motiunea de cenzura: "Nu avem inca un punct de vedere al UDMR. Cu parlamentarii PSD, UNPR, PC si PLR purtam negocieri individuale".

Motiunea de cenzura a PNL va fi citita luni - vezi cand se da votul

PNL a depus, vineri, la Parlament motiunea de cenzura la adresa Guvernului Ponta, care este semnata de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO si doi de la grupul-democrat, restul fiind deputati si senatori PNL. Motiunea este intitulata "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozinca!".

In motiunea de cenzura se arata ca Ponta ar fi vrut sa ajunga presedintele Romaniei "prin sabotarea deliberata a romanilor din Diaspora" si ca "este timpul sa recunoasca si sa paraseasca puterea".

"Daca Victor Ponta a blocat, cu rea intentie, votul romanilor la alegerile prezidentiale pentru strainatate, acum recidiveaza. Refuza organizarea alegerilor partiale locale si parlamentare. Pentru acest lucru, care este un derapaj grav de la normele democratice, el trebuie sanctionat. Victor Ponta a fost trimis acasa deja, la prezidentiale. Acelasi lucru trebuie sa-l facem si noi, astazi, aici, in Parlament!", se mentioneaza in motiune.

"Domnule Ponta, ati vrut sa ajungeti Presedintele Romaniei prin sabotarea deliberata a romanilor din Diaspora. E timpul sa recunoasteti si sa parasiti puterea. (...) Pentru a-si conserva privilegiile politice, este evident de ce Ponta si PSD sunt dispusi sa blocheze dreptul universal la vot", se mai spune in motiune.

Cu Ponta urmarit penal de DNA, PNL a depus motiunea de cenzura

"Stimati parlamentari, daca veti vota motiunea de cenzura inseamna ca ati inteles deja mesajul dat de alegatori in noiembrie 2014. Atunci, romanii din strainatate au iesit in strada si au strigat 'Vrem sa votam!'. Acum, romanii din tara - multi dintre ei - nu au reprezentanti. Nu ies si nu-si striga nemultumirea in strada, dar vocea lor e exprimata de instantele din Romania, care, rand pe rand, obliga Guvernul Ponta sa organizeze alegeri. Daca nu veti vota motiunea de cenzura, veti arata ca sunteti rupti de cetateni, de proprii vostri alegatori.

A vota impotriva motiunii de cenzura echivaleaza cu a gira actiunile nedemocratice ale Guvernului Ponta, a fi de acord cu blocarea votului in Diaspora si in tara, a accepta subminarea principiilor democratice. Stimati parlamentari, cand veti merge in fata urnelor de vot, pentru a va pronunta asupra acestei motiuni de cenzura, va rog sa va amintiti ca, asa cum spuneam la inceput, alegerile reprezinta fundamentul democratiei, in timp ce reprezentarea este esenta democratiei", se mai mentioneaza in motiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#motiune PNL diaspora, #motiune citita plen, #motiune romani diaspora , #motiune