Opozitia va depune motiune de cenzura dupa 1 martie

Duminica, 09 Ianuarie 2011, ora 15:25
2394 citiri
Opozitia va depune motiune de cenzura dupa 1 martie

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat ca exista un consens printre liderii Opozitiei ca alianta PSD-PNL-PC sa se constituie pana la 1 martie, dupa care cele trei partide sa initieze o motiune de cenzura la adresa cabinetului Boc.

Intrebat daca apreciaza ca viabila ideea constituirii Aliantei Opozitiei unite pana la 1 martie, Daniel Constantin a raspuns:

"In ultima discutie pe care am avut-o cu domnul Ponta si cu domnul Antonescu am stabilit ca este prioritar pentru Romania ca acest lucru sa se decida pana la 1 martie, data dupa care vom depune motiunea de cenzura care nu are ca principal scop sa schimbam Puterea sau sa suspendam presedintele, ci ne dorim sa implementam proiectele pe care le avem si care sunt potrivite pentru a scoate Romania din criza economica. Chestiunea asta cu mentinerea stabilitatii politice este o premisa falsa de la care pleaca analistii atunci cand spun ca nu ar fi bine sa introducem acum o miotiune de cenzura. Nu facem decat sa raspundem dorintei de schimbare a cetatenilor."

De asemenea, Constantin agreaza opinia liderului PSD Victor Ponta ce a sustinut ca cele trei partide sa sustina candidati comuni la alegerile urmatoare.

"S-a discutat acest lucru si cred ca ar fi benefic pentru alianta, ca o parere personala, sa avem candidati comuni in 2012 cel putin la ceea ce inseamna consiliile judetene", a declarat liderul conservatorilor in cadrul unei conferinte de presa sustinute duminica.

Ca si presedintele PNL Crin Antonescu, cel al PC a negat existenta unpr negocieri pe functii in administratia centrala in care Alianta de Centru-Dreapta va accede la guvernare.

"Protocolul va fi public si nu prevede ca domnul Dan Voiculescu sa fie presedinte la Senat sau eu sa fiu nu stiu ce ministru. Prevede doar numarul de candidaturi pentru PC si pentru PNL", a declarat Daniel Constantin adaugand ca in cazul in care se va ajunge la propuneri pentru functii, acestea vor trebui validate de catre un comitet de integritate al ACD "care va studia daca persoana propusa de fiecare partid este potrivita pentru locul respectiv."

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Daniel Constantin, #Daniel Constantin PC, #Daniel Constantin motiune cenzura, #motiune cenzura , #motiune