PDL a depus motiunea simpla "Guvernul USL, frana de motor a bugetului"

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 19:01
1948 citiri
PDL a depus motiunea simpla "Guvernul USL, frana de motor a bugetului"

Mircea Toader, liderul grupului parlamentar al PDL din Camera Deputatilor, a anuntat luni, in plen, ca PDL depune o noua motiune simpla, intitulata "Guvernul USL, frana de motor a bugetului", vizat fiind Ministerul de Finante.

"Depunerea de motiuni nu numai ca este un drept parlamentar, dar este si o nevoie. Dam ocazia sa fie dezbatute in Parlament problemele arzatoare la nivel national. Este nevoie de o dezbatere referitoare la modul in care ministerul de Finante gandeste strategia pe anul viitor, gandeste depunerea bugetului pe 2013", a explicat Mircea Toader, adaugand ca astfel de masuri nu trebuie dezbatute numai la televizor.

"Doamna ministru Andronescu ne-a multumit ca am depus motiune pe Educatie, ca poate sa discute masurile pe care le-a luat la nivelul ministerului. Asa ne va spune probabil si ministrul Agriculturii. Sunt sigur ca si dl vicepremier Georgescu va avea aceeasi opinie", a sustinut pedelistul. "Folositi aceasta ocazie sa va motivati deciziile luate in aceste luni de nonguvernare", a conchis Toader.

Succesiunea de motiuni PDL, un politicianism ieftin

Deputatul PSD Anghel Stanciu a spus luni, in plenul Camerei Deputatilor, ca "valul succesiv de motiuni depuse de PDL" este "un proces sinucigas" al democrat-liberalilor, declaratia fiind facuta imediat dupa ce Mircea Toader a anuntat ca grupul PDL depune o noua motiune simpla.

"Procesul pe care PDL l-a declansat este unul sinucigas, pentru ca aceasta succesiune de motiuni arata clar un politicianism ieftin ,de duzina, care nu duce nicaieri, nici macar la noile fotolii de parlamentari", a declarat deputatul PSD Anghel Stanciu. In opinia sa, motiunile depuse nu sunt simple, ci sunt "motiuni simpliste, pentru ca cei care o scriu au probleme nu cu caligrafia, ci cu continutul acestor motiuni".

PDL,motiune saptamanala

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, duminica, la Buzau, ca PDL va depune saptamanal o motiune simpla "pe domeniile cu mari probleme", iar saptamana viitoare va prezenta raportul a cinci luni de guvernare USL.

Cezar Preda: PDL va depune saptamanal o motiune simpla

Preda a spus ca marti va fi discutata in Camera Deputatilor motiunea pe agricultura depusa de PDL, el sustinand ca democrat-liberalii vor depune saptamanal o motiune simpla "pe fiecare domeniu cu mari probleme".

Liderul PDL a mai afirmat ca la inceputul saptamanii viitoare PDL va prezenta raportul a cinci luni de guvernare Ponta.

"Un guvern care a schimbat saptamanal ministri, un Guvern care azi implineste cinci luni de guvernare. PDL face o analiza a cinci luni de guvernare USL, ca Ponta nu are ce sa prezinte pentru ca el nu a guvernat, iar ultima decizie de a mari taxele si impozitele a fost si aceea retrasa rapid dupa site pentru ca a avut un impact negativ. De ce nu mareste si salariile, si pensiile cu acelasi procent? USL a coborat sub 50 la suta, iar la alegerile din 9 decembrie va fi undeva intre 40 si 44 la suta, ceea ce inseamna ca PDL, prin ARD, din care face parte, va fi cel mai puternic partid din Parlament", a declarat Preda duminica.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#motiune PDL buget finante, #motiune PDL Camera Deputatilor, #motiune PDL saptamanal Cezar Preda , #motiune