PNL depune motiune simpla impotriva ministrului de Finante si vrea atacarea masurilor fiscale la CCR

Vineri, 27 Octombrie 2017, ora 19:05
2266 citiri
PNL depune motiune simpla impotriva ministrului de Finante si vrea atacarea masurilor fiscale la CCR
Foto: Facebook/Ludovic Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anuntat, vineri, ca liberalii vor depune o motiune simpla impotriva ministrului Finantelor, Ionut Misa si ca vor sesiza Avocatul Poporului pentru atacarea la Curtea Constitutionala (CCR) a ordonantelor in domeniul fiscalitatii pe care le va emite Guvernul.

"Vom sesiza Avocatul Poporului pentru atacarea la Curtea Constitutionala a ordonantelor pe care le va emite Guvernul. Asa cum am sesizat Avocatul Poporului si in cazul OUG 4, si in cazul OUG 60, si in cazul OUG 53. In general, in cazul tuturor ordonantelor pe care le consideram neconstitutionale.

De asemenea, dupa adoptarea ordonantelor prin lege, in cazul in care domnul Ciorbea (Victor Ciorbea - n.red.), cu salariul marit si cu pensie speciala marita nu va catadicsi sa atace la CCR, vom ataca la CCR legile de adoptare ale acestor ordonante, in cazul in care nu vom reusi sa impiedicam adoptarea lor", a sustinut Orban.

De asemenea, el a anuntat ca PNL va initia o motiune simpla impotriva ministrului Finantelor Publice, Ionut Misa. "PNL va initia o motiune simpla impotriva ministrului Finantelor, Ionut Misa, motiune care va fi depusa la Senat, saptamana viitoare", a spus Orban.

Intrebat daca mai intentioneaza sa depuna o motiune de cenzura impotriva Guvernului, liderul PNL a raspuns ca acest lucru se va intampla "cu siguranta". "Cu siguranta ca vom depune motiune de cenzura si vom anunta momentul in care vom depune aceasta motiune de cenzura. Depunerea unei motiuni impotriva ministrului de Finante nu inseamna ca nu vom depunde motiune de cenzura", a precizat el.

Totodata, intrebat cand va depune motiunea de cenzura, Ludovic Orban a raspun ca atunci "Cand vom considera momentul cel mai potrivit. Atunci cand, poate, parlamentarii puterii isi vor da seama ca acest guvern nu duce tara spre nicaieri, si ca prabuseste chiar si sperantele de a trai mai bine ale marii majoritati a romanilor".

El a mai criticat masurile fiscale anuntate de Guvern si a subliniat ca acestea vor avea consecinte negative asupra economiei si vor avea efecte negative asupra tuturor categoriilor sociale din Romania.

"Prin transferul contributiilor de la angajator la angajat, rezultatele vor fi negative pentru veniturile atat din sectorul public, cat si pentru veniturile din sectorul privat (...) Introducerea impozitului de 1% pentru firme care au cifra de afaceri de pana intr-un milion de euro, reprezinta, de asemenea, o inovatie in materie de impozitare a microintreprinderilor. Rezultatul concret va fi negativ pentru marea majoritate a firmelor (...) In nicio tara din Uniunea Europeana, efortul de plata al contributiilor nu este doar in sarcina angajatilor. Suntem prima tara europeana care punem in spatele angajatului plata integrala a contributiilor", a spus Orban.

In ceea ce priveste introducerea taxei de solidaritate, Orban a spus ca reprezinta o crestere a fiscalitatii si ca este o taxa "stupida".

"In sectorul privat, daca nu ar fi anuntat introducerea acelei zise taxe de solidaritate, care acum vad ca e denumita altfel, de 2,25% pe fondul de salarii, angajatorii nu ar fi trebuit sa plateasca nimic pentru a mentine salariile nete actuale ale angajatilor. In conditiile introducerii acestei taxe stupide, pentru a mentine salariul net al angajatilor, firmele din sectorul privat vor trebui sa plateasca mai mult, deci va fi o crestere a fiscalitatii".

Ministrul de Finante, Ionut Misa, a prezentat, joi, masurile pe care Guvernul intentioneaza sa le aplice din 2018, printre care instituirea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele care au o cifra de afaceri de sub un milion de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PNL motiune simpla Misa, #PNL motiune ministrul Finantelor, #PNL sesizeaza Avocatul Poporului , #motiune
Comentarii