USL a depus motiunea simpla impotriva lui Teodor Baconschi

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 12:53
1264 citiri
USL a depus motiunea simpla impotriva lui Teodor Baconschi
Foto: Antena 1

USL a depus, miercuri, la Senat motiunea simpla impotriva ministrului Teodor Baconschi, in urma declaratiilor sale din cadrul Conventiei PD-L privind votul prin corespondenta, aceasta avand titlul "Politica externa este a Romaniei, nu a PD-L".

Anuntul a fost facut in plen de presedintele Senatului, Mircea Geoana. Potrivit acestuia, motiunea va fi dezbatuta si votata luni, 23 mai, de la ora 15.00.

USL, prin Crin Antonescu, i-a cerut, luni, lui Emil Boc sa-l demita pe ministrul de Externe, anunand strangerea de semnaturi pentru depunerea unei motiuni si constituirea unei comisii de ancheta.

"Domnul Crin Antonescu este un adversar notoriu al legii votului prin corespondenta si chiar al dreptului romanilor din Diaspora de a vota. Domnia sa a declarat nu demult ca ar avea dreptul sa voteze doar romanii care platesc taxe in Romania, restul sunt cetateni de categoria B", a spus, marti, in replica ministrul de Externe.

Baconschi a mai afirmat ca, pe de alta parte, Crin Antonescu "se manifesta cu o nervozitate crescanda in ultima vreme".

"Se cearta cu intelectualii publici de dreapta, o ataca pe Monica Macovei de indata ce a fost aleasa ca vicepresedinte al PD-L. Are o stare de spirit proasta, o proasta dispozitie care sper sa nu ne contamineze", a declarat proaspatul prim-vicepresedinte al PD-L.

Ministrul de Externe a explicat ca prin declaratia privind legea votului prin corespondenta facuta la Conventia PD-L a fixat un obiectiv politic.

"Orice partid politic exista pentru a-si convinge un electorat cat mai larg sa-l voteze si n-are nicio legatura cu legea ca atare", a afirmat ministrul Teodor Baconschi. Seful diplomatiei a dat asigurari ca proiectul legii votului prin corespondenta "este beton" si "prevede toate procedurile care sa securizeze cu minima marja de eroare fiecare vot individual".

Seful diplomatiei a fost ales, duminica, prim-vicepresedinte PD-L. In discursul de sustinere a candidaturii sale, Baconschi a declarat: "Eu am venit de curand in partid si am aderat la el intr-un moment foarte dificil din toate punctele de vedere, dar sunt intr-un parteneriat constant si loial cu presedintele Traian Basescu de peste sase ani (...) Proiectul legii votului prin corespondenta ii va face pe romanii din comunitatile de peste hotare sa ne aduca nu o suta de mii de voturi, cum ne-au adus randul trecut, ci un milion de voturi. E un obiectiv pe care-l putem atinge".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#USL motiune simpla, #Ministru Externe Teodor Baconschi , #motiune
Comentarii
Poza adevar
adevar
rank 1
FELICITARI... USL,IN SFARSIT VENITI SI VOI CU UN... PROIECT DE LEGE,O ACTIVITATE POLITICA,O MOTIUNE,CEVA ACOLO!
Poza conti
conti
rank 5
Are o stare de spirit proasta, o proasta dispozitie care sper sa nu ne contamineze