USL depune luni motiunea impotriva eliminarii subventiei pentru caldura (Video)

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 13:34
1709 citiri
USL depune luni motiunea impotriva eliminarii subventiei pentru caldura (Video)
Foto: Arhiva/ Antena 3

Uniunea Social Liberala va depune luni, la Camera Deputatilor, o motiune impotriva ordonantei date de guvern prin care urmeaza sa fie inlaturate subventiile pentru caldura.

Copresedintele USL, Victor Ponta, a declarat luni ca aceasta masura, anuntata "pe furis" intr-o zi de duminica, va duce la saracirea a peste un milion de familii din clasa de mijloc a Romaniei.

"Decizia va afecta peste un milion de familii din clasa medie si are scopuri politice in spatele ei. Motiunea va fi introdusa luni la Camera Deputatilor pentru ca oamenii trebuie sa afle adevarul despre ce face Guvernul Boc. Eliminarea subventiilor va duce la saracirea a peste un milion de familii. Anuntul a fost facut intr-o zi de duminica, cand erau nunti, iar Guvernul a crezut ca o sa treaca neobservata, dar oamenii trebuie sa stie adevarul", a mai spus Ponta.

Este oficial - Guvernul a taiat subventia pentru caldura

Guvernul a aprobat, miercuri, o Ordonanta de Urgenta prin care se elimina subventia pentru incalzire.

Astfel, romanii care au un venit de cel putin 786 de lei pe membru de familie nu vor mai primi caldura subventionata de la stat, decat in proportie de 5%, urmand ca ajutoarele pentru caldura sa se duca doar la romanii foarte saraci.

De exemplu, acolo unde venitul pe membru de familie este mai mic de 155 de lei, factura la incalzire va fi compensata de catre stat in proportie de 90%.

Cei care au in locuinta bunuri care le-ar putea aduce bani in plus, cum ar fi drujbe, copiatoare sau sisteme audio ce pot fi inchiriate, autoturism sau blanuri sau bijuterii scumpe, nu primesc ajutoare de la stat.

Tot luni liderul PSD Victor Ponta a anuntat, luni, ca, in cazul unei angajari a raspunderii pe amanarea alegerilor locale, USL va depune motiune de cenzura si va sesiza CCR, comentand ca "alegerile posticipate" sunt o creatie a lui Emil Boc de care n-a mai auzit nimeni pana acum.

"USL nu e de acord cu comasarea alegerilor si va sprijini orice demers pentru alegeri parlamentare anticipate. Sa duci alegerile locale, asa cum vrea PDL, pana in noiembrie, inseamna ca toate actele emise de primari, consiliu judetean sau local, dupa expirarea celor patru ani de mandat, pot fi atacate in instanta de orice persoana interesata. Orice autorizatie de constructie, orice fel de decizie de plata, licitatie, toate vor fi atacate in instanta pe buna dreptate, si justitia va spune Nu mai esti primar, nu mai esti presdinte CJ, nu ai voie sa mai semnezi acte. Vom sta sase luni cu niste structuri locale care nu mai pot functionaT, a descris social-democratul eventualitatea amninarii alegerilor.

El l-a ironizat pe premierul Emil Boc afirmand ca, in timp ce de alegeri anticipate a auzit toata lumea, "de alegeri posticipate n-a auzit nimeni in Europa, e o noua creatie a dlui Boc".

"Daca se va angaja raspunderea vom face motiune de cenzura, vom contesta la CCR . Vom folosi toate instrumentele de protest si contracarare", a precizat Ponta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#motiune USL Camera Deputatilor, #motiune eliminare subventie caldura , #motiune