Zece ONG-uri au sarit in apararea ANI

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 11:42
2025 citiri
Zece ONG-uri au sarit in apararea ANI

Mai multe ONG-uri au sarit in ajutorul Agentiei Nationale pentru Integritate si cer Guvernului sa adopte de urgenta un act normativ care sa asigure continuitatea institutionala si functionala a ANI.

"Organizatiile membre ale IJC considera ca o astfel de decizie este un urias si grav pas inapoi in cadrul eforturilor de combatere a coruptiei si de impunere a unor minime standarde de integritate in spatiul public. Reamintim ca in Raportul intermediar al Comisiei europene privind progresele realizate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare a fost evidentiata activitatea Agentiei nationale de Integritate.

Decizia Curtii Constiutionale pune sub semnul intrebarii investigatiile desfasurate de ANI impotriva demnitarilor romani, indiferent de culoarea politica", se arata in documentul celor 10 organizatii semnatare, citat de Evenimentul Zilei.

Acestea considera ca ANI este un element esential din perspectiva obligatiilor asumate de Romania la momentul aderarii la Uniunea Europeana si fac apel la toate fortele politice responsabile "sa sustina acest efort astfel incat ANI sa isi poata indeplini menirea pentru care a fost creata: aceea de a asigura prevenirea si combaterea conflictelor de interese si a starilor de incompatibilitate, controlul eficient al declaratiilor de avere si cresterea transparentei in mediul public romanesc".

Cele zece organizatii semnatare sunt Academia de Advocacy, Societatea Timisoar, Grupul pentru Dialog Social, Centrul Roman de Politici Europene, Institutul pentru Politici Publice, Freedom House, Societatea Academica din Romania, SoJust, Alianta Civica si Active Watch - Agentia de Monitorizare a Presei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#apararea ANI, #ONG ANI, #CCR ANI , #ONG