Cand ura intuneca mintea - studiu de caz: Mironescu-Banias (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 26 Mai 2011, ora 18:43
11254 citiri
Cand ura intuneca mintea - studiu de caz: Mironescu-Banias (Opinii)

De marti incoace gura nu le mai tace si iarba nu le mai place nici politicienilor si nici analistilor afiliati. Socul Mironescu-Banias le-a picat greu si nu-si mai gasesc linistea.

Si atunci cin' sa fie vinovatul de serviciu? Cum cine? Evident, Traian Basescu, acuzat acum ca ar fi facut ceea ce in urma cu doar cateva saptamani era acuzat ca nu face. Spectacolul de pe televiziunile de stiri este atat de disperat si ilogic, incat devine amuzant pentru orice om cu o minima luciditate.

Antonescu, Ciuvica, Ponta, SRS & Co acrediteza oftat si incercanat, in principal, o teza: actiunea din portul Constanta este o ticaloasa comanda politica a lui Traian Basescu, menita sa intimideze orice act de inobedienta a parlamentarilor PDL. Inca de la prima vedere e clar cat de eficienta a fost aceasta amenintare cat timp la numai cateva ore dupa lansarea ei Coalitia a respins cu mare succes proiectul de restructurare a Ministerului de Interne. S-au temut de n-au mai putut.

Apoi, daca ar fi avut o minima coerenta, aceleasi personaje ar fi trebuit sa aplaude la scena deschisa operatiunea din portul Constanta, caci tot ele se plang de luni de zile ca aceasta vama, cea mai mare si mai problematica din tara, ar fi sub imunitate prezidentiala pentru ca acolo si-ar desfasura afacerile Mircea Basescu.

Iata ca nu e sub nicio imunitate si a fost bagat la apa inclusiv un partener de afaceri al fratelui si fiicei presedintelui. Cand DNA actioneaza e comanda, cand nu actioneaza e comanda. N-ar trebui cumva desfiintat parchetul anticoruptie sa fie toata lumea linistita si fericita?

Dar sa mergem mai departe in acest recital al stupizeniei. In loc sa exploateze inteligent tema coruptiei din PDL sau macar sa taca filosofic din gura, Victor Ponta nu a pierdut ocazia sa mai faca o nefacuta. Liderul PSD s-a apucat sa-l victimizeze pe sentorul PDL Mircea Banias, acuzat de coruptie, sustinand ca omul ar fi o victima politica.

Adicatalea liderul Opozitiei ia partea unui reprezentant al Puterii acuzat de coruptie, fara ca macar sa fi vazut o fila din dosar, fara sa produca macar o proba ca acel senator isi pregatise defectarea din PDL.

Inteleg ca un lider PSD e un aparator al coruptiei transpartinice, caci altfel il executa baronii din partid, dar este oare deplasat sa asteptam ceva mai multa perspicacitate macar? Caci o minima inteligenta politica i-ar fi impus lui Victor Ponta o cat de mica indoiala: si daca totusi Mircea Banias o fi vinovat? Se pare, insa, ca acesta este ultimul lucru care il intereseaza pe presedintele PSD, fost procuror.

Si am lasat pentru final bomboana - cazul Laurentiu Mironescu, fin al presedintelui. Cand toata lumea se intreaba, legitim, cum poate un om aflat sub ancheta pentru crima organizata sa ajunga secretar general al Ministerului de Interne, SRS are raspunsul: Traian Basescu a decis peste capul tuturor si nimeni nu s-a putut opune, pentru ca Laurentiu Mironescu a fost intotdeauna protejatul presedintelui.

Asa o fi, nu zic nu, dar daca era atat de protejat, cum de i-a fost refuzat cascavalul cel mare pe care si l-a dorit potrivit propriei marturisiri, adica sefia portului Constanta, si, mai ales, cum de a ajuns sa fie saltat de DNA, arestat si inculpat pentru crima organizata?

Daca luam de buna teza lui SRS cu protectia prezidentiala si o coroboram cu inculparea lui Mironescu, putem ajunge la o singura concluzie logica: DNA este independenta. Sa nu uitam ca parchetul anticoruptie este in razboi aprig si cu alt fin prezidential, Falcone de la Arad, trimis in judecata pentru coruptie (proasta mana la fini mai are Traian Basescu!).

Si atunci cum ramane cu comanda politica, cu victimizarea lui Banias, cu amenintarea dezertorilor si celelalte teorii maiastre?

Din dorinta de a-l incrimina cu orice pret pe Traian Basescu, adversarii sai nu reusesc decat sa-i confirme cel mai mare merit real: a reusit sa asigure un parchet fara mama si fara tata, care musca nediscriminatoriu si din Putere si din Opozitie. Asta o fi foarte neplacut pentru coruptii transpartinici, frati de hotie si ticalosie, dar este foarte bine pentru Romania.

Caci si daca "victimele" DNA scapa pana la urma de puscarie gratie indulgentei judecatorilor, retele importante de coruptie au inceput sa fie destructurate. Iar disperarea de pe ecrane nu face decat sa confirme ca sistemul mafiot a inceput sa resimta loviturile.

Iar daca Opozitia si analistii afiliati sunt in pana de inspiratie le sugerez cateva intrebari neintrebate cu adevarat incomode pentru actuala putere. Ce cauta un om ca Traian Igas, fie incompetent, fie complice al mafiei, in fruntea Ministerului de Interne? De ce nu cere presedintele Basescu demiterea lui imediata? Ce a pazit DGIPI inainte de numirea lui Mironescu si, in aceste conditii, la ce altceva decat intrigi si santaj politic foloseste acest serviciu cu statut special? SRI l-a informat sau nu pe Emil Boc a cui numire ca numar doi in Ministerul de Interne o semneaza?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mironescu arestat coruptie Basescu, #DNA comanda politica Basescu , #opozitie
Comentarii
Poza Jerome
Jerome
rank 5
Oamenii lui Basescu au furat si Ioana Ene ii scoate vinovati pe Antonescu si Ponta :)
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5