Opinii: Pustanul, protejatul si venerabilul

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 09:14
7409 citiri
Opinii: Pustanul, protejatul si venerabilul
Foto: badeadan.blogspot.com

Atunci cand Crin Antonescu l-a inlocuit pe Tariceanu la conducerea PNL, circula un banc pe piata. Ion Iliescu a mers la florarie, iar vanzatoarea l-a intrebat daca vrea, ca de obicei, trei trandafiri. "Astazi vreau un crin, mai draga", a raspuns Iliescu zambind.

Acest banc a aparut ca urmare a simpatiei pe care Ion Iliescu i-a aratat-o mai tanarului Antonescu, in momentul cand acesta a fost ales in fruntea liberalilor.

Era perioada in care diplomatul Geoana se pricopsise cu eticheta de "prostanac", eticheta pusa de fostul sau sef de partid, Ion Iliescu. Astfel, nea Nelu Iliescu a inceput sa arunce cu bezele catre liderul dreptei liberale, dezicandu-se de legitimitatea pe care se presupune ca ar fi trebuit sa i-o dea urmasului sau la carma social-democratilor. Ion Iliescu nu a uitat jocul de culise al aripii Vanghelie, liderul de Bucuresti, din momentul alegerii lui Mircea Geoana, la carma PSD.

Acum, Ion Iliescu pare ca este multumit de liderul aflat in fruntea partidului sau de suflet. Micul Titulescu, alias Victor Ponta, a ajuns sa conduca cel mai important partid socialist din Romania tocmai datorita aripii Iliescu-Nastase, sprijinit pe flancuri de disidentul Mitrea.

Geoana nu a avut puterea si nici forta sa se dezica de Ion Iliescu. A suportat darz eticheta de "prostanac" si l-a gratulat pe Iliescu cu tot felul de dulcegarii: ca are de invatat de la nea Nelu batranelu foarte multe, ca acesta va fi intotdeauna bine primit in partid si multe alte dovezi de simpatie, aruncate catre liderul de onoare al PSD.

Fostul ministru de Externe a pierdut alegerile din cauza imaginii de om slab create de Ion Iliescu si din pricina greselilor fatale din campania electorala. Alegatorii inca percep PSD ca fiind partidul lui Iliescu, creatorul mineriadelor.

Noul lider Victor Ponta s-a grabit si el sa-i aduca omagii peste omagii mentorului sau, spunand ca experienta lui Iliescu va fi motorul care va ridica PSD in sondaje. Aceeasi atitudine, acelasi tipar al discursului, dupa care Geoana si-a frant gatul. Numai ca, Ponta este agreat de nea Nelu si nu primeste din partea acestuia etichete jignitoare sau defaimatoare.

Astfel, incercand sa-l sprijine pe tanarul procuror, punandu-l in fruntea Opozitiei, domnul Iliescu se gandeste sa aplice una scurta catre celalalt aspirant, la fotoliul de opozant principal al regimului Basescu, Crin Antonescu. Si zice nea Ion Iliescu despre Crin ca este un tanar nesimtit. Ba chiar un pustan fara experienta politica, trezit pe cai mari.

Acum, daca ne uitam peste certificatul de nastere al domnului Antonescu, constatam ca este trecut cu un an peste 50. Are dansul fata de adolescent pierdut in hatisul vietii politice, dar tinerel nu prea mai este, daramite pustan. Pe langa venerabila varsta a domnului Iliescu, pare totusi pustan si poate ca la asta s-a referit fostul presedinte al tarii.

Guvernarea PD-L este dezastruoasa, la fel si activitatea politica a presedintelui Basescu. Astfel, cele doua mari partide de opozitie incearca sa ia fiecare cea mai mare parte a caimacului produs de zbaterea sinucigasa a democrat-liberalilor. Iar Ion Iliescu se transpune in strategul de marketing al lui Victor Ponta, incercand sa-i creeze acestuia, un brand, constand in singurul lider al Opozitiei, care se lupta cu abuzurile actualului regim.

Politica si iar politica, politica de mahala transmisa in direct. Poetul Mircea Dinescu a avut o remarca destul de interesanta in cadrul unei emisiuni tv. El spune ca locul celor doi tineri politicieni din opozitie nu trebuie sa fie in ringul luptelor cu lovituri sub centura. Ei ar fi trebuit sa mearga in mijlocul oamenilor afectati de inundatii, participand la umplerea sacilor cu nisip si la lupta cu lopata.

Mare dreptate are domn' Dinescu. Politica facuta cu lopata si cu sacul de nisip ii arata omului ca iti pasa de el, ca vrei sa te apropii de nevoile lui, urmarindu-le indeaproape. Dar cei doi fac ceea ce au invatat in 20 de ani de politica mioritica. Se jignesc, se dueleaza in cuvinte smecheresti si se bat pe ciolan. Insa, oamenii acestei tarii s-au saturat de asemenea gesturi si atitudini din partea oamenilor politici.

"Dezastru" scrie pe guvernarea actuala si "harababura" scrie pe fruntea Opozitiei. Criza merge mai departe ... atat cea politica, cat si cea economica.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ion Iliescu opozitie, #lider opozitie, #Crin Antonescu Iliescu, #Victor Ponta opozitie , #opozitie