Cum imparte Opozitia ciolanul si vrea desfiintarea PD-L

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 11:55
3330 citiri
Cum imparte Opozitia ciolanul si vrea desfiintarea PD-L
Foto:Adevarul

Alegerile parlamentare sunt programate pentru anul 2012, insa reprezentantii Opozitiei si-au impartit deja o parte din posturile de conducere din Parlament sau Guvern si chiar au facut un plan pentru a neutraliza PD-L cu ajutorul schimbarii legii electorale, arata o serie de documente ajunse in mana presei.

Coalitia formata din PSD, PNL si PC ar putea avea candidati unici la alegerile locale si legislative, in incercarea de a desfiinta practic PD-L, lasandu-l fara alesi locali si fara parlamentari, in baza unei legi in care toti acestia vor fi alesi intr-un singur tur de scrutin, scrie Gandul.

"Daca facem asta si mergem cu candidati unici, luam toate consiliile judetene si primariile, cu exceptia celor ale UDMR. PDL poate ramane cel mult cu Aradul lui Gheorghe Falca", ar fi spus Ponta.

La nivelul nou formatei coalitii PNL-PC, Alianta de Centru-Dreapta, lucrurile sunt si mai clare, iar cele doua partide si-au impartit practic totul, de la locuri in Parlament pana la posturile in viitorul Guvern.

PNL si PC vor participa la alegerile parlamentare cu candidati comuni. PC va primi un numar de 12 colegii eligibile pentru Camera Deputatilor si noua pentru Senat, stabilite pe baza unor sondaje de opinie, dar nu mai multe de unul pe judet.

PC va avea dreptul la alte 21 de colegii "marginale" - cu sanse reduse de alegere. Cele doua partide si-au impartit si toate posturile din Guvern, pana la nivelul agentiilor guvernamentale, mai arata acordul.

O alta prevedere secreta prin care cele doua partide isi impart puterea inainte de a o avea e aceea prin care PC primeste postul de ministru al Agriculturii, care ii va reveni presedintelui Daniel Constantin, iar Dan Voiculescu promite campanie gratuita pentru reprezentantii PNL la televiziunile pe care le conduce, scrie Q Magazine.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#plan secret opozitiei, #impartire posturi opozitie, #alianta psd pnl pc , #opozitie
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Nu exista vreun politician (daca exista asa ceva cu adevarat in Romania) care sa isi fi redus mai mult si mai repede sansele de la maximum la zero precum a facut-o Crin Antonescu... Ultima lui isprava si "mare realizare" este alianta cu PC...
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
CUM SA TE FACI DE RASUL CURCILOR. DOUA VOLUME. DEOCAMDATA... Vezi mai jos... Hi, Hi, Hi