De la cititori: Elevul Gigel despre realitatea politica romaneasca

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 09:09
2291 citiri
De la cititori: Elevul Gigel despre realitatea politica romaneasca
Foto: ClipProject.info

La ora de cultura civica, elevul Gigel a fost rugat sa vorbeasca, timp de zece minute, despre realitatea politica romaneasca. In clasa s-a facut liniste, ceea ce de obicei nu prea exista si toate urechile erau ciulite spre Gigel.

"In politica noastra romaneasca e o mare harababura ca in clasa la noi cand nu vin profesorii la ore ca si cand vin e la fel. Se cearta toti cu toti si se ameninta cu bataia asa cum ma ameninta si pe mine colegul Sache de pe randul din stanga c-o sa-mi rupa gatul cand o sa trec prin fata casei lui, motiv pentru care o sa vorbesc cu primarul sa-mi faca o alta strada ca sa ajung la blocul in care stau cu cei doi parinti si-o bunica surda.

Aia de la Putere se cearta cu aia din Opozitie si invers si toti spun ca e criza, da' eu inca nu am inteles la cine e criza: la ei sau la noi... Tata spune sa-i arza focu' ca i-au ieftinit salariul...

Bunica striga ca sa-si rupa gatu' pe drum neted ca au scumpit medicamentele si mama nauca, cu sacosele in mana, nici nu mai stie daca vine sau se duce la piata.

Cred ca asta e criza de la noi de acasa ca ei, politicienii, o tin intr-o criza dintotdeauna. Cand sunt in Opozitie vor la Putere ca acum si cand sunt la Putere freaca menta si in pauze mint.

Acum Opozitia vrea sa-i dea la o parte pe astia de ne conduc ca sa vina ei ca cica-s mai buni. Nu ca le-ar fi spus-o cineva ca sunt mai buni, asa se cred ei. Nu stiu cu ce vor sa vina si ce vor sa faca, dar daca tot vor sa faca ceva de ce nu fac si din Opozitie?

De ce cred ei, politicienii din Opozitie, ca-si pot arata solidaritatea cu oamenii de rand ca noi numai cand sunt la Putere? Ce-si imagineaza? Ca avem si noi popor de schimb asa cum au ei partide pe care le schimba intre ele?

Eu cred ca criza asta e un lucru tare urat acolo, la politicieni, si in viata lor de o tot pomenesc, dar nu o rezolva. La noi, in bloc, a venit SMURD-ul cand vecinul Tilica a facut criza si-au rezolvat-o.

Ma gandesc ca daca ar interveni SMURD-ul si intre politicieni sa-i calmeze sa nu se mai certe si sa-i puna pe toti la aceeasi masa si sa le spuna cum ne spune si noua dom' director sa nu ne mai batem si sa nu ne mai certam ca chiorii, ci sa cautam solutii ca niste oameni civilizati ce suntem, s-ar rezolva criza si oamenii n-ar mai iesi in strada sa strige ala jos, ala sus, ala afara, vrem, nu vrem.

Ca eu asa cred ca harababura poate fi ordonata printr-un compromis - parca asa se spune - tot de politicienii care au provocat-o si asta daca s-ar gasi printre ei vreun intelept care sa-i destepte ca ei singuri nu prea cred s-o poata face.

Gata! Ca nu vreau sa-njur precum politicienii."

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Gigel realitate politica, #reforma politica Romania , #opozitie