Opinii: Dilemele si destinul Opozitiei

Sambata, 26 Iunie 2010, ora 17:17
1874 citiri
Opinii: Dilemele si destinul Opozitiei

Opozitia sta bine. Pentru ca Guvernul se clatina. Se clatina serios si chiar daca PSD si PNL n-au avut mare contributie la asta, lucrurile s-au schimbat radical in bine pentru aceste partide comparativ cu acum cateva luni. Poate neasteptat de repede. Ai zice chiar ca i-au prins nepregatiti. Si nu-si pot sau n-au interesul sa-si duca la bun sfarsit planurile razboinice facute impreuna.

Astfel, Opozitia nu numai ca nu are de gand sa forteze alegeri anticipate in perioada asta, dar mai incepe si sa dea semne ca Sfanta Alianta din ultimii ani se clatina cat se poate de serios.

In plus, oamenii condusi de Crin Antonescu si Victor Ponta nu au la ora asta niciun proiect-alternativa la actuala Putere. Toate astea pentru niste partide care stiu ca trebuie sa lupte impreuna, dar nu sunt sigure cum.

Incotro?

In momentul asta, Opozitia are toate resursele sa sape Guvernul. Poate chiar sa-l darame. Dar are ea realmente interesul sa schimbe Puterea din acest moment? Sa goneasca PD-L de la guvernare? Si sa se inhameze in loc? Putin probabil.

Momentul ar fi oricum ales in mod dezastruos. Pentru ca, odata veniti la putere, ar fi la randul lor siliti sa ia cateva masuri la fel de greu de suportat precum cele luate de oamenii lui Boc. Si cu aceleasi consecinte in plan electoral.

Cum si varianta alegerilor anticipate le va parea o prostie tuturor parlamentarilor care tin de scaun, e clar ca deocamdata PSD si PNL ar mai trebui sa astepte. Si dincolo de a astepta, ar trebui sa vina cu ceva. Nu cu declaratii bombastice pe la televizor sau prin ziare, ci cu oferta lor. Cu programe anticriza. Unele adevarate, nu caricaturile de pana acum. Cu alternative de guvern.

Care sunt oamenii cu care PSD si PNL se lauda ca i-ar inlocui pe alde Udrea, Videanu sau Blaga? De ce nu ne arata oamenii aia corecti si competenti care merita mai mult ca astia? Guvernul din umbra al PNL pe care Crin Antonescu spunea ca-l va scoate la lumina in primavara asteapta poate un anotimp mai prielnic. Fiindca oameni realmente buni si credibili sunt greu de gasit. Iar liberalii n-au aratat nici in perioada Tariceanu ca ar avea prea multi.

Momentul lui Crin

Dincolo de lupta sa cu PD-L, alianta mai sus-numita are propriile probleme interne. Asta dupa ce Crin Antonescu a atacat virulent PSD. Adica pe oamenii cu care se pupa in noaptea alegerilor. Cu care bea sampanie si cu care striga "am invins". I-a atacat pentru ca trebuia sa-i atace.

A simtit momentul favorabil. Momentul in care o parte din electoratul de dreapta l-a parasit pe Traian Basescu, dupa anuntarea masurilor anticriza. Crin nu putea rata ocazia de a-i aduce de partea sa. Sau macar de a incerca. Iar cand incerci sa aduci la tine un electorat anti-PSD, trebuie sa fii anti-PSD. Crin a fost si va mai fi, mai ales atunci cand se va apropia un moment electoral. Nimic personal. Doar afaceri. Politice.

Ceea ce toata lumea stie insa e ca viitorul lor e tot impreuna. Inevitabil. Daca nu din relatia de incredere creata de-a lungul timpului, macar impinsi de aritmetica electorala. Care arata ca, cel mai probabil, doar o alianta PSD-PNL ar putea avea atatea mandate incat sa disloce de la putere partidul lui Basescu.

Asa cum au spus, cei din Opozitie stiu cu cine se lupta si unde sunt. Nu stiu insa cum s-o faca. Cum sa se pregateasca pentru bataliile ce vor urma.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#strategii putere Opozitie, #guvern umbra Opozitie, #aliante Opozitie , #opozitie
Comentarii
Poza otevist_de_grota
otevist_de_grota
rank 5
Lucian Lumezeanu :"Asa cum au spus, cei din Opozitie stiu cu cine se lupta si unde sunt. Nu stiu insa cum s-o faca. Cum sa se pregateasca pentru bataliile ce vor urma. "