Editorial: Victor si Crin se lupta cu gaura neagra

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 10:53
3440 citiri
Editorial: Victor si Crin se lupta cu gaura neagra

N-o fi Traian Basescu al mai prima presedinte, dar nici cu cei din Opozitie nu mi-e rusine. Dupa ce au vazut ca nu au avut succes in batalia cu Puterea, Victor Ponta si Crin Antonescu fac opozitie constructiva. Adica s-au apucat sa se bata intre ei.

Ca asa scrie in fisa postului, fara lupta se cheama ca ai pus armele jos si imbii restul lumii sa-ti pofteasca trupul. Hai, ia-ma, ia-ma lupusor, cum spunea Toma Caragiu.

Cum e musai sa militeze, au gasit taman gaura neagra, aia pe care NASA a cautat-o langa planeta, cand de fapt ea dormea pe dansa in Romania. In economie, in buzunarele poporului. Plus una roz, in buzunarele Elenei Udrea.

Si in timp ce Ponta si Antonescu mana lupta ca la manualul de clasa a doua si se acuza ca la scoala - "nenea, Crin a spus ca-s comunist si stupid" sau "nenea, Victor a spus ca-s balerin si pui de mogul" - , ceilalti isi vad de furaciuni. Asta cand nu taie panglici mai lungi decat autostrazile aferente.

Aaa, dar poate ca liderii Opozitiei au atentie distributiva, poate ca observa pe unde ar trebui pus pansament in afara de propriile stomacuri si impresii si in paralel construiesc solutii. Ca si cand in lupta cu Traian Basescu este suficient sa te uiti peste umar. Adica intre doua sughituri si lamentari, sa ne ocupam si de prestatia de opozitie.

Pai cum nu? Domnul Antonescu e chiar pe faza: "Vom propune o agenda mai larga, legata de functionarea institutiilor statului, raportul Putere-Opozitie, dar si cateva chestiuni care vizeaza o durata mai lunga. E despre nevoia de a face reforme substantiale in sanatate, in domeniul pensiilor, in chestiuni economice, de securitate nationala. Dorim sa cautam puncte de consens, sa definim interesele nationale ale Romaniei", a declarat seful liberal despre consultarile la care invita toata suflarea politica de buna-credinta.

In paradigma lui "sa facem" si "sa dregem", inteleg ca ne aflam la simpozion. De altceva, Crin Antonescu nu este in stare. Daca nu poate exista o opozitie puternica, macar sa discute intre ei. Asa ca il va pune pe Mihai Voicu, prim-vicepresedinte informal, ca functia nu exista, dar in orice caz numarul doi din PNL, ca asa a spus el, sa cumpere niste sucuri, cafele, covrigei si napolitane "Danut", sa intinda in spatele prezidiului o carpeta cu Rapirea din Serai pe fond galben si numar de inventar albastru si sa stea de sase pana apare delegatia socialista.

Cu domnul Ponta in frunte, flancat de ostasii Dragnea si Sova, un comitet de tinere vor aduce la masa tratativelor doua borcane cu zacusca trimise de doamna Nina, editia princeps din "Tara telespectatorilor fericiti" a lui Vasile Dincu, explicata de autor ca pentru cretini pe o banda de magnetofon, si un model de valiza nucleara, ca sa se obisnuiasca dom' presedinte cu manerul in timp ce spune spre popor.

Si dupa ce consensul - sa-l dam jos pe Base, sa-l suspendam, sa-i halim ficatii stropiti cu vin de buturuga mica - se va instaura glorios in inimile mesenilor obositi de doctrina - sa-l ucidem pe marinar - si act constructiv - o sa-l legam de catarg - , se va duce fiecare spre televizorul lui, sa spurce. Deocamdata spre opozitie. Daca mai ramane timp, si spre tabara de la putere. Traiasca si infloreasca!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#Antonescu Ponta atacuri, #Crin Antonescu consultari, #PSD PNL opozitie , #opozitie