Flerul mogulilor. Ghinion (Opinii)

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 14:16
10759 citiri
Flerul mogulilor. Ghinion (Opinii)
Fotomontaj Ziare.com

Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vintu si Dinu Patriciu. Trei oameni de afaceri de succes. Pe cat de abili s-au dovedit in business, pe atat de naivi s-au dovedit in politica.

De fapt, daca ma gandesc bine, fiecare dintre ei a nenorocit unul sau mai multe partide sau lideri. Din perspectiva alegatorului, ei raman niste repere fundamentale. Daca vrei sa votezi cu invingatorul, atunci urmareste optiunea lui Dan Voiculescu. Voteaza exact invers si ai castigat deja.

Cand Sorin Ovidiu Vintu a pariat pe Geoana, am devenit trista. Imi placea Geoana, dar stiam ca o sa piarda. Aveam ceva sperante cu Printul Duda pana cand Patriciu ne-a spus ca ar fi potrivit de presedinte. Am avut un presentiment ca Duda nu isi va strange nici semnaturile pentru candidatura si nu m-am inselat.

Voiculescu il are pe constiinta pe Nastase. PSD isi "datoreaza" lunga Opozitie patronului de la Grivco. In ziua in care acesta a sarit in barca lui Traian Basescu, soarta stangii a fost pecetluita pe multi ani. In lacomia sa, fondatorul PUR n-a avut nici o tresarire sa isi lase partenerii de alianta de izbeliste. Dar n-a avut nici instinctul de conservare sa nu se dea cu totul pe mana vicleanului matelot.

Basescu stia ca e important sa treaca Guvernul Tariceanu, dupa care, Dumnezeu cu mila! Numai ca Cel-de-Sus a fost aspru cu tradatorii. Intai i-a dat Energia pe mana lui Voiculescu, dupa care i-a secerat un om de nadejde, pe Seres. Apoi i-a luat mintile inocentului patron cu vise de marire (vicepremier) si l-a adus iar cu picioarele pe pamant aruncand maselor dezlantuite cateva file cu o rusinoasa porecla: Felix.

Dar PSD nu s-a lecuit. Caci boala antenelor e boala grea si lunga. In psihologie se numeste sindromul Stockholm, in politica prostie cu premeditare. Victima l-a mai luat pe calau in barca inca o data la alegerile din 2008, cat sa-i asigure generosului om de afaceri un loc caldut de vicepresedinte al Senatului.

A venit randul lui Geoana. El nu s-a mai dat pe mana lui Voiculescu, ci si-a ales un strateg din mediul de afaceri mult mai "redutabil": Sorin Ovidiu Vintu. Daca Vintu a reusit sa pacaleasca 300.000 de romani, momindu-i sa-i dea lui spre pastrare economiile, s-o fi pricepand sa prosteasca cateva milioane luandu-le votul. Asa a gandit Geoana, dar gandul i-a fost fatal.

Se fac deja doi ani de cand Patriciu si-a trimis liberalii in Opozitie. In 2008 l-a arestat la domiciliu pe Tariceanu, sa nu care cumva sa bata palma cu liberalii lui Stolojan si Boc. Petrolistul de succes nici n-a realizat ca mireasa favorita, PSD, era deja antamata de Basescu.

Cand Moromete inghiti din fasolea fierbinte nici nu clipi, doar ca sa il vada pe Paraschiv urland de durere. Cam asa face si Nastase cu Ponta cand il vede cum da buzna in jacuzzi la mogul. Asteapta cu satisfactie ca descendentul sau politic sa isi rupa gatul jucand pe mana moarta a oligarhilor.

Cat despre Crin Antonescu, nici nu mai are rost sa spunem. Ahtiat sa se auda pe sine vorbind cand vorbeste milioanelor de telespectatori, doar gandul ca, intr-o buna zi, printr-un accident al destinului, n-ar mai apare pe sticla ii da fiori. Voiculescu i-a promis ca il face om. SOV crede ca numai Antonescu ii va veni de hac lui Basescu. Amandoi ii pun la dispozitie un generos spatiu de emisie, ca un sac de iarba dependentului de marijuana.

Cand jocurile vor fi facute si jetoanele pe masa, urmariti cum se invarte roata. Mogulii au pariat pe Antonescu-Ponta, adica 13 de rosu. Noi pe cine pariem?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#moguli Romania politica, #alegeri Dan Voiculescu, #alegeri Sorin Ovidiu Vintu, #PNL Dinu Patriciu , #opozitie