Opinii: Jalnica opozitie

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 29 Iunie 2010, ora 08:09
5501 citiri
Opinii: Jalnica opozitie

Jalnica guvernarea, dar nici Opozitia nu este cu niciun dram mai breaza! De cand a inceput vria deficitului bugetar, in pofida lacrimilor de crocodil varsate de mila bugetarilor, a pensionarilor si, mai nou, a tuturor romanilor, Opozitia jublileaza si exploateaza la maximum momentul politic, prin tot felul de petrade si fumigene fara acoperire.

Guvernul criminal, Guvernul ticalos, Guvernul incompetent, guvern de ocupatie sunt formule cu mare rezonanta aruncate de pe ecrane de liderii PSD si PNL, care insa nu sunt in stare sa emita nicio varianta articulata care sa inlocuiasca masurile criminale, ticaloase, incompetente sau de ocupatie pe care le acuza.

Nu este vorba despre idei generale, de solutii cu eventuale efecte pe termen mediu si lung. Ci despre solutii de maxima urgenta, cele imperios necesare acum pentru a stinge incendiul bugetar care periciliteaza posibilitatea de finantare a Romaniei maine, nu pe termen mediu si lung. Astfel de corectii imediate, care sa inlocuiasca amputarile de pensii si salarii sau cresterea TVA, nu au emis nici PSD, nici PNL.

Iar cand riscul ca motiunea de cenzura sa treaca a crescut prea tare, caci opt voturi nu sunt chiar atat de multe, ambele partide au renunat la ideea de a o mai depune. Daca, Doamne fereste!, vreunul dintre ele sau amandoua se trezesc in locul PD-L in Palatul Victoria, adica pe scaunul mortului? Caci motiunea aceea populara, noua gaselnita a PSD e o gluma.

Victor Ponta a si declarat repetat ca PSD nu intra sub nicio forma la guvernare, iar Ion Iliescu spune ca partidul nu e pregatit. Nu, nu e pregatit, pentru ca, stiu bine social democratii, alte solutii urgente nu prea exista. Crin Antonescu se da erou si se pretinde gata de guvernare, ba chiar se autopropune premier, convins fiind, desigur, ca Traian Basescu nu va merge niciodata pe mana lui.

Sigur, pana la un punct, asta e treaba Opozitiei, sa exploateze slabiciunile Puterii pentru a o pune la pamant. Cu o singura conditie, sa nu fie ea insasi coautoare neasumata a dezastrului. Iar PSD si PNL au aprins focul bugetar pe care PD-L apoi la intetit si se straduieste acum stangaci sa-l stinga, in timp ce adversarii ba ii opresc apa, ba ii taie furtunul.

Cu seninatate si manie proletara, PSD ataca sistemul clientelar care dreneaza bugetul. Corect, doar ca acest sistem de social-democrati a fost inventat si a ajuns la perfectiune in timpul guvernarii Nastase. Celelalte partide nu au facut decat sa-l invidieze pe maestru si sa invete de la el. Este o nerusinare fara margini ca tocmai baroni precum Dan Nica, Constantin Nita sau Liviu Dragnea sa atace Guvernul pe acest subiect.

Tot ei, dar si Victor Ponta, si Ilie Sarbu, sustin ca PSD nu a mai fost la guvernare de 7 ani. Adica 5 membri ai Guvernului Boc din 2009 pretind ca PSD nu a mai fost guvernare de 7 ani, deci nu poate fi acuzat de ratarea reformelor, de umflarea clientelei si de politizarea monstruoasa pana la nivel de femeie de serviciu. Cand li se aminteste totusi (arareori, caci pe la televiziunile de stiri acesti domni nu trebuie deranjati cu intrebari neplacute) isi bagatelizeaza contributia la guvernare, declarandu-se parteneri minoritari si ignorati.

Dan Nica a fost vicepremier si ministru al Administratiei si Internelor. A avut vreun plan de restructurare a administratiei pe care PD-L sa-l fi respins? Ilie Sarbu a fost ministru al Agriculturii. A avut vreun plan de reformare a acestui domeniu, care sa fi fost ignorat de Emil Boc? Iar Constantin Nita ce initiativa mareata a avut pentru stimularea IMM-urilor si care sa fi fost blocata de parteneri?

PSD a fost la guvernare in 2009, a contribuit la jumulirea bugetului de stat si la incarcarea pana la insuportabil a facturii unui cumplit an electroal. Faptul ca acum se da virgin nu schimba cu nimic istoria, dar spune multe despre responsabilitatea si moralitatea acestui partid.

Cat despre PNL, deciziile din anii in care a guvernat sub santajul PSD le stau bolovan de picior, indiferent cat de vocal neaga Varujan Vosganian toate acuzatiile.

Dar, ca sa nu existe prea mari dubii, iata ce declara domnia sa in data de 18.07.2007, imediat dupa ce presedintele a promulgat, cu mari rezerve, legea de majorare a pansiilor: "Bugetul de stat are suficiente resurse financiare pentru marirea pensiilor. In nici un caz, nu se pune de acum inainte problema nerespectarii acestei majorari, pentru 6 milioane de romani, indiferent de Guvernul care va conduce Romania. (...) In ciuda acestor evidente, Traian Basescu si-a exprimat unele indoieli cu privire la capacitatea Guvernului de a identifica resursele necesare.

Trebuie sa va informez ca in perioada 2005-2007 pensiile cresc cu 60% si, impreuna cu cealalta crestere, de anul viitor, toate acestea vor duce la o crestere de circa 120%, ceea ce inseamna ca acesta este primul Guvern din istoria Romaniei care a reusit sa dubleze pensiile in termeni reali".

Ei bine, aceasta dublare a pensiilor cu care se lauda Varujan Vosganian a dat lovitura finala sistemului de pensii pe care l-a impins in faliment. Banii colectati din majorarea TVA vor merge acum fix pentru acoperirea acestei mari victorii a Guvernului PNL. E minunat cand cresc pensiile, dar cu conditia ca inclusiv pensionarii sa nu plateasca inzecit banii primiti in plus ca mita electorala. Cifrele au prostul obicei de a nu se induiosa cand vine vorba de parinti si bunici.

Acelasi guvern liberal a umflat cu aproximativ 600.000 de oameni aparatul bugetar, pretinzand ca aceasta expandare a fost impusa de infiintarea unor institutii conform normelor europene. Sa fim seriosi! Exista tari europene care au in total cu putin mai multi bugetari decat a angajat Guvernul Tariceanu.

Si ambele partide invoca necesitata alegerilor anticipate. Daca la capatul supliciului costisitor pe care-l sustin ar exista o oferta de competenta si seriozitate, poate ca ar merita. Dar asa, cu siguranta nu merita.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Opozitie Guvern Boc, #Tariceanu majorare pensii, #Guvern PDL PSD , #opozitie
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
De cand Boc a ajuns premier si PDL partid majoritar in Parlament si in guvern , nu avem parte decat de suite de tentative de destabilizare si faultare a activitatii guvernului .