Liberalii acuza ca "dansurile" Opozitiei tin in viata Guvernul Dancila: Nu trebuie sa cedam la santajul nimanui!

Marti, 15 Octombrie 2019, ora 07:46
4645 citiri
Liberalii acuza ca "dansurile" Opozitiei tin in viata Guvernul Dancila: Nu trebuie sa cedam la santajul nimanui!
Foto: Arhiva Facebook/ Rares Bogdan

Dupa cateva zile de negocieri in Opozitie, liberalii sunt nemultumiti ca unii "incep sa joace tot felul de dansuri din acestea de cochetarie si nu intra in forta pentru investirea unui nou guvern", ceea ce practic inseamna ca este tinut in viata Guvernul Dancila.

Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, afirma ca partidul isi doreste sa se incheie aceasta perioada de instabilitate.

"Daca unii incep sa joace tot felul de dansuri din acestea de cochetarie si nu intra in forta pentru investirea unui nou guvern, practic este tinut in viata Guvernul Dancila, ceea ce nu cred ca-si doreste nimeni", spune Turcan.

Intrebata, intr-o emisiune la TVR, daca ar opta pentru un guvern minoritar sau unul cu sustinere mai larga, Turcan a spus: "Acuma, stiti cum e, dragoste cu forta nu se poate, daca ei nu vor sa guverneze, nu vor sa guverneze. Pe noi ne intereseaza sa oprim perioada aceasta de instabilitate".

Ea a afirmat ca in ultimele zile Guvernul a bagat "mana pana la cot intr-un buget in care nu ar mai trebui sa faca nicio modificare".

"Daca unii incep sa joace tot felul de dansuri din acestea de cochetarie si nu intra in forta pentru investirea unui nou guvern, practic este tinut in viata Guvernul Dancila, ceea ce nu cred ca-si doreste nimeni", a adaugat Turcan.

Intrebata daca mizeaza pe aceleasi voturi cu care a trecut motiunea pentru investirea Guvernului Orban, Turcan a spus ca de la acestea se pleaca.

"Nu se astepta nimeni ca PSD-ul sa se fi desteptat peste noapte, este fix acelasi partid si inca este la Guvern, inca este intesat adanc in institutiile statului, inca are o clientela parazitara conectata la banii publici, asadar, lucrurile nu s-au schimbat cu nimic, doar ca s-a deschis asa, o perspectiva mai optimista, ca in Romania se poate incepe reconstructia", a precizat Turcan.

Ea a mai spus ca numele aparute in spatiul public pentru portofoliile din Guvern sunt speculatii, dar si ca sunt politicieni care sunt competenti.

Rares Bogdan: Nu trebuie sa cedam la santajul si conditionarile niciunuia

Pe de alta parte, prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan spune ca liberalii vor sta de vorba cu fiecare aliat care i-a ajutat sa darame Guvernul, "dar nu trebuie sa cedam la santajul si conditionarile niciunuia".

Rares Bogdan a spus, luni seara, la Digi24, ca este "o situatie complicata, dar cineva trebuie sa-si asume guvernarea".

Fostul realizator TV a subliniat ca, in ultimele zile de guvernare, PSD face "jaf la drumul mare", iar in acest context PNL este "obligat sa-si asume guvernarea".

"Am spus ca vom sta de vorba cu fiecare aliat care ne-a ajutat sa daramam Guvernul, dar nu trebuie sa cedam la santajul si conditionarile niciunuia. Parerea mea este ca nu putem sa negociem promisiunile pe care le-am facut in timpul campaniei electorale pentru europarlamentare.

Important este ca noi sa nu ne dezamagim alegatorii si sa incercam sa venim cat mai repede cu un guvern", a spus liderul liberal.

Acesta a adaugat ca "putem sa ne trezim cu Guvernul Dancila stand mult si bine in formula aceasta".

"Este important sa stam de vorba cu fiecare partener, dar nici nu putem ceda chestiuni vitale pentru ca fiecare are un interes", a pus accentul Rares Bogdan.

Acesta a aratat ca PNL nu va ceda "santajului" si "conditionarilor" altor formatiuni politice.

"Noi credem si speram ca acest guvern sa treaca din prima. Avem 96 de parlamentari, dar i-am invitat sa-si asume guvernarea si pe colegii din USR si pe cei din PMP, pe toti cei care se revendica din zona dreptei, daca dansii refuza intrarea la guvernarea din calcule politicianiste este strategia dansilor si optiunea dansilor, dar PNL este obligat sa-si asume guvernarea", a afirmat Bogdan.

El a spus ca liderul PNL, Ludovic Orban, si o delegatie "vor intra in discutii cu fortele politice parlamentare pentru ca guvernul pe care domnul Orban il va prezenta si il va construi sa treaca prin Parlament".

Rares Bogan sustine ca negociatorii PNL trebuie sa "nu arunce in aer bazinul electoral urias pe care-l are partidul".

"Pentru 20 sau 30 de voturi, noi nu putem renunta nici la principii, nici la cererile pe care le are electoratul", a spus Bogdan.

"Nu vor sa voteze, guvernul va cadea, nu vor sa-l voteze pe al doilea si vom ajunge la anticipate", a mai spus prim-vicepresedintele PNL.

Presedintele Klaus Iohannis a promis vineri ca cel mai tarziu azi va anunta numele premierului desemnat. Conform afirmatiilor sefului statului, se prefigureaza un Cabinet PNL sau coagulat in jurul formatiunii liberale. Propunerea de premier a PNL este liderul partidului, Ludovic Orban.

Desi a anuntat ca vor exista noi consultari cu partidele pentru desemnarea premierului, de la Cotroceni nu s-a aflat nimic oficial in acest sens.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#negocieri guvern PNL Orban , #opozitie