Mingea e la fileu, dar Opozitia nu-i nicaieri

Luni, 02 Octombrie 2017, ora 22:58
5779 citiri
Mingea e la fileu, dar Opozitia nu-i nicaieri

Niciodata coalitia la putere n-a facut atatea gafe ca in acest an si niciodata n-a stiut sa ofere atatea mingi la fileu Opozitiei, care nu numai ca n-a fost pe faza, dar nici macar nu s-a atins de ele.

In opinia mea, lipsa Opozitiei, tacerea si inactiunea ei sunt secretele victoriei aliantei PSD+ALDE, sunt principalele sale atu-uri in alegeri si cheia succesului cu care se mentine la putere si chiar manifesta o nedisimulata aroganta.

M-am mai intrerbat in trecut, ma intreb si azi: ce se intampla? De ce suntem blestemati sa nu avem si noi alternativa, ca altii?

Fara indoiala politica PSD pare sa nu aiba alt scop in viata, decat acela de a demoniza dreapta esichierului prin lovituri sub centura, de a ofensa in termeni de maidan personalitatile Opozitiei si a dinamita principalul partid de dreapta, prin cele mai ordinare metode.

Am convingerea ca plecarea grupului Tariceanu a fost mai mult decat incercarea de capatuire a unor liberali slabi de inger. A fost manevra PSD de a despica unitatea liberala intr-o varianta arhicunoscuta a insidiosului dicton divida et impera.

Mai nou, simpatizantii dreptei, in loc sa intareasca partidul existent in aceasta parte a esichierului, au reusit sa infiinteze noul USB, devenit ulterior USR. Fara indoiala ca noua formatiune a absorbit o parte din electoratul PNL, care cauta la urna orice altceva decat PSD.

Ciudata decadere de dupa alegeri a noului partid, misterioasa demisie a presedintelui Nicusor Dan, si mai misteriosul conflict inutil in jurul total neinteresantei probleme a familiei traditionale, ulterioara musuroiala din partid timp de cateva luni, toate ma fac sa cred ca o mana oculta striveste din umbra prosperitatea formatiunii.

In aceste conditii, alianta PSD+ALDE isi permite sa se joace de-a politica pe un teren fara adversar. Isi permite orice gafa si orice fantezie, fara teama. Daca stia ca Opozitia e periculoasa, Liviu Dragnea n-ar fi declansat din senin episodul Grindeanu, punand intreaga tara pe jar, fara motiv.

Nu gresesc, daca afirm ca Romania a ramas neguvernata pret de o luna. Unde era in acel moment Opozitia? PNL tocmai isi alesese un nou lider, pornit in declaratii pe fapte mari. Care fapte? A fost in stare sa puna pe masa macar un program alternativ, viabil, capabil sa faca praf programul Dragnea, pe care grupul Ponta-Grindeanu-Catalin Ivan ll denunta public, in locul Opozitiei?

Si-a propus un fel de "guvern din umbra", care sa demonstreze cum ar fi guvernat formatiunea liberala si pe ce rezultate ar conta in perspectiva, adica in acel moment pe care expertii il asimilau cu dezastrul?

In fata unui asemenea program, intreaga suflare ar fi putut ramane polarizata spre noul presedinte al partidului liberal, iar Ludovic Orban ni s-ar fi prezentat ca un fel de cavaler pe un cal alb, salvatorul patriei!

A incercat oare dl Orban sa se apropie de noul USR, tocmai decapitat dar existent in Parlament si detinatorul unui numar suficient de voturi, ca sa dea oarecare pondere, in cazul unui scrutin parlamentar?

Eu as merge mai departe si as zice ca momentul era propice pentru tatonari chiar si langa grupul Ponta-Grindeanu sau cel al PMP, poate chiar pe langa europarlamentarul Siegfried Muresan, un glas cam singular, dar foarte sonor si influent pe frontul anti-Dragnea.

Nu zic ca PNL ar fi putut intra la guvernare in conjnctura actualei majoritati, dar se putea face remarcat cu o activitate intensa si bine orchestrata la consultarile din iunie cu presedintele, pentru nominalizarea noului premier. Putea face chiar si o propunere, macar ca sa demonstreze ca PNL nu este lipsit de personalitati.

Nu s-a produs nimic din toate acestea. In mod uluitor, Opozitia - si vorbesc in primul rand de PNL - ramane in continuare spectator pe langa mingile la fileu pe care alianta PSD+ALDE i le ofera cu generozitate, dovedind un joc politic improvizat, ca sa nu zic chiar tembel.

Spectaculoasa majorare a salariilor care pare sa ajunga pana la urma o scadere a veniturilor, anuntarea de noi impozite dupa desfiintarea celor vechi, stirile despre implicarea dlui Dragnea in tot felul de afaceri necurate, presiunile pentru legalizarea coruptiei, ridicolul unui Parlament condus de un condamnat (cu suspendare) si un inculpat (inca nejudecat), imixtiunea politicienilor in Justitie, ofensiva contra DNA, cresterea preturilor la carburanti, curentul electric, gaze si alimente, bajbaiala in calculul TVA, ofensiva premierului contra bancilor, incompetenta crasa a ministrului Educatiei toate sunt mingi la fileu, pe care Opozitia le rateaza, in mare masura.

Iertati-mi naivitatea daca ma intreb: numai cu o Putere confortabila dar cu derapaje berechet si cu o Opozitie slaba, ne mai numim democratie?

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#PSD ALDE derapaje, #Siegfried Muresan europarlamentar, #PNL opozitie , #opozitie
Comentarii