Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Opinii: Opozitia este debusolata sau imatura?

Luni, 12 Iulie 2010, ora 18:15
2433 citiri
Opinii: Opozitia este debusolata sau imatura?

Pentru mine este suspecta o prea buna intelegere intre palatele Parlamentului, Victoriei si cel de la Cotroceni. Atunci tara este guvernata "bine" si toti sunt satisfacuti si linistiiti deoarece in buna parte interesele lor si ale celor care le stau financiar in spate sunt satisfacute.

Insa atunci cand cainii latra prea tare inseamna ca unii sunt flamanzi. In situatia de acum, atat sunt de "flamanzi" politicienii Opozitiei, sau cei care ii imping din spate, incat si-au pierdut si instinctul de conservare, uitand menirea lor.

Omul obisnuit judeca dupa firescul lucrurilor. Intr-un regim democratic este firesc sa respecti optiunea poporului exprimata la alegeri, chiar daca esti in Opozitie. Doar in situatii grave poti incerca fortarea unor alegeri anticipate, demiterea presedintelui, etc. Altfel trebuie sa oferi alternative mai bune la guvernare, sa arati ca meriti mai multa incredere din partea populatiei decat cea de care ai beneficiat la ultimele alegeri.

Opozitia de acum are o parerea prea buna despre ea insasi si una prea proasta despre romani. A mai incercat sa scape de domnul Basescu, dar poporul a fost categoric impotriva. Mai mult, in ciuda unei coalizari a tuturor partidelor impotriva lui (exceptie PD-L), el a castigat ultimele alegeri.

Nu este clar ce vrea poporul? Se pare ca cel putin pentru domnul Antonescu nu, sau inca nu accepta vointa poporului. El tot spera si vrea sa dea jos presedintele, ceea ce este antidemocratic, un fel de incitare la lovitura de stat.

Pe de alta parte Antonescu stabileste recorduri de nemunca. Crede ca trebuie sa fie platit doar pentru ca a ajuns in Parlament, nu pentru participarea la activitatile lui. Poate sa spuna ca oricum trec legile prin voturile puterii, dar atunci ce facem? Trimitem Opozitia acasa deoarece are doar rol decorativ? Sau rolul ei este sa se lupte pentru legi mai bune ori cel putin sa adune dovezi si sa arate poporului de ce guvernarea e proasta?

Imi pare rau ca o spun, dar politicieni ca el ne fac sa uram clasa politica si sa votam pentru reducerea numarului de parlamentari. Nu ii pasa de democratie - ignorand vointa poporului, pe de alta parte dispretuieste banii statului luandu-i fara sa munceasca pentru ei. Noi ne aflam in situatia de a-l plati pentru nemunca, atunci cand noi, cei care muncim la stat, trebuie sa strangem cureaua la maximn, desi muncim mai mult ca el.

De cealalta parte, la PSD, noua conducere pare mai realista. Probabil a inceput sa inteleaga cum e cu vointa poporului si jocul politic. Totusi, sunt voci care alimenteaza permanent orientarea antiprezidentiala, dar nu asa vehement, ba chiar ii amintesc domnului Antonescu ca mai trebuie parcursi niste pasi pana scapa de el.

Luptele din ultima vreme pentru trecerea motiunii, etc., ne arata o Opozitie care vrea cu orice pret ciolanul. Teatrul jucat (panoul rusinii de pe vremea pionierilor si a conducerii de partid din uzina) si dispretul pe care il afiseaza la adresa colegilor de la Putere se intorc impotriva lor caci scot in evidenta ce urmaresc si mijloacele lipsite de onestitate folosite.

Cei care asista la o partida de sah de pe margine vad mult mai bine greselile jucatorilor caci nu sunt presati de miza partidei. Stand pe margine, Opozitia ar putea specula orice eroare a celor de la Putere. Asa cum procedeaza acum seamana cu procurorii ce acuza neincetat uitand ca pentru ca juriul sa decida vinovat e nevoie de dovezi solide.

Personal nu sunt prea interesat de politica. Insa atunci cand suntem socotiti prea prosti de catre politicieni, indiferent de care parte se afla, trebuie sa ii tragem de maneca. Prosti ne cred si unii jurnalisti care prezinta lucrurile deformat, care duc adevarate campanii de presa pentru discreditarea politicienilor. Or fi metodele lor bune, poate prind naivii, dar in ciuda aparentelor, romanii nu sunt chiar asa prosti incat sa nu inteleaga cam cum stau lucrurile. Nu vezi la ei decat venin varsat si ura pe care o cultiva intre fratii de acelasi neam. Popor in esenta sa pasnic, romanii se vor scarbi pana la urma de astfel de obiceiuri.

Ma intereseaza adevarul, vreau sa fie desconspirate toate afacerile paguboase pentru stat facute de catre Putere, pentru ca adevarul ne scapa de hoti si profitori. In fiecare for de decizie ale autoritatilor sunt oameni si de la Putere si din Opozitie, transparenta bugetelor e garantata prin lege.

Ce impiedica Opozitia sa adune dovezile hotiei? Poate doar fapte de hotie proprii si dispret fata de banul public si mai grave, nu stiu. Eu insa asta vreau de la ea, dovezi clare ca sa pot judeca drept.

Nu vreau sa fiu manipulat, sa profite de nemultumirea mea legata de reducerea veniturilor ca sa ajunga la Putere, deoarece nu sunt razbunator cand statul ia o masura intemeiata. Daca imi arata cum am putea iesi din situatia generata de reducerea veniturilor la stat, daca ne spune ce facem cu arierate imense, multe nedeclarate, si ma convinge ca solutia e viabila, cu prima ocazie le dau votul meu.

Pe acesta as dori din toata inima sa il dau celor mai buni si mai cinstiti. Cata vreme Puterea e ocupata cu guvernarea, asta ar trebui sa faca Opozitia, sa dovedeasca cu rabdare ca este mai capabila si mai cinstita. Cu mana intinsa si vise de marire, cu galagie, ura si intimidare, nu aduna decat ce seamana, nicidecum respectul necesar pentru promovarea la putere. Prea usor a uitat ca in capitalism, ca sa primesti ceva, trebuie sa meriti, si ca dragostea cu de-a sila se numeste viol...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Opozitie raport Putere, #Traian Basescu Putere, #partide opozitie, #criza Romania Opozitie , #opozitie