Opinii: PNL si PSD - concubinajul imperfect nu strapunge scutul oranj

Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 21:28
2334 citiri
Opinii: PNL si PSD - concubinajul imperfect nu strapunge scutul oranj

Actualul ring politic este dominat, firesc, de trei importanti competitori. In coltul oranj, PD-L. Vizavi, hibridul stango-liberal.

Se mai afla in arena sustinatorii piperniciti. Intr-o latura, maghiarimea lui Marko (aflat intr-o sesizabila tendinta de retragere) si independentii de conjunctura. Dincolo, conservatorii situati la multe milenii lumina de clasicii lor. Vezi cazurile Take Ionescu si P.P. Carp.

Deocamdata, se puncteaza in afara concursului, doar la impresia artistica.

Partidul de guvernamant isi vede soclul din ce in ce mai fisurat de coate din interior. Disidenta isi face simtita prezenta tot mai activ. Aflata la cea mai slaba cota in sondaje dupa '90 incoace, institutia prezidentiala a intrat intr-o primejdioasa rezonanta de pod suspendat. Cartelile din frontul pedelist si nemultumirea cvasigenerala survin ca o consecinta greu de tagaduit a gafelor lui Traian Basescu.

Recesiunea romaneasca devine un subtire alibi pentru cei care conduc. Chiar daca Portugalia si Irlanda s-au inscris pe agenda camatareasca a institutiilor financiare internationale, soarta lor economica nu va fi in niciun caz mai dramatica decat a Romaniei. Prima va sti sa profite smechereste de bunurile ce trec prin Gibraltar. Cealalta este prea aproape de coroana de la Buckingham pentru a fi lasata sa alunece in neputinta.

Revenind, nici Opozitia damboviteana nu e ocolita de vulnerabilitate. Cauza e departe de a fi gasita in divergentele de statut sau orientare. Mai degraba simptomatic in "modul de intrebuintare" adoptat de cei doi lideri.

Antonescu, cel aflat acum in fruntea popularitatii romanilor, este proprietarul unei retorici atragatoare. Cu un vocabular amplu si verb inspirat, seful liberalilor inteapa orgoliul fostului procuror din Kiseleff. Diferenta se atenueaza insa prin absenta unor solutii pragmatice ale PNL la situatia foarte incomoda pe care o traverseaza tara.

Pe de alta parte, Ponta nu poate nega dependenta, cel putin teoretica, legata de controversatul Adrian Nastase.

Pe turnanta se insinueaza Liviu Dragnea. Ca orice secretar(a), acesta e manierat, discret si rabdator. Omul stie ca prietenii si/sau sefii vin, apoi pleaca. Dusmanii se acumuleaza. Se pregateste de cei din urma, folosindu-se de primii. Tocmai de aceea, fostul ministru de Interne este demn de luat in seama.

Asadar, nici tepii trandafirilor inmanunchiati ca si sageata erecta nu pot strapunge, pentru moment, scutul portocaliu, pe motiv de concubinaj imperfect. Asta nu inseamna ca nucleul forte pedelist, cu Udrea in avanposturi, este ocrotit de un eventual knock-out. Lovitura care poate veni cel mai tarziu peste un an si jumatate.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#opozitie PNL PSD, #masuri guvern Boc , #opozitie