Scandal paradoxal in Parlament - deputatii USL au strigat din balcoane: "Chiulangii"!

Marti, 21 Februarie 2012, ora 12:24
5195 citiri
Scandal paradoxal in Parlament - deputatii USL au strigat din balcoane: "Chiulangii"!

Zeci de parlamentari ai USL au venit, marti, la sedinta de plen, dar nu pentru a participa, ci au stat in balcoane, de unde au vociferat si au facut galagie in repetate randuri.

Paradoxal, parlamentarii USL i-au acuzat pe cei de la Putere de chiul, desi ei sunt cei care nu participa la lucrarile Legislativului.

"Unde-i Oltean, unde-i Cotoi, chiulangiilor? Luati banii romanilor degeaba!", au strigat alesii USL de la balcoanele plenului, potrivit Newsin.

De remarcat, PNL a trimis doar un singur parlamentar la acest protest de la balcoane, cei din PSD explicand ca restul "erau la o dezbatere pe Sanatate, in alta sala".

Deputatii PDL, iritati

Deputatul PDL Gheorghe Tinel i-a cerut, marti, in plen, presedintelui Camerei, Roberta Anastase, sa ia masuri impotriva parlamentarilor PSD aflati la balcoane, pe motiv ca acestia vocifereaza, iar in replica, Marian Neacsu (PSD) a spus este vorba despre deputati in exercitarea mandatului.

Gheorghe Tinel i-a solicitat Robertei Anastase, care conduce sedinta de plen, sa ia masurile necesare impotriva persoanelor aflate la balcoanele salii, aratand ca acestia "se manifesta ca pe stadion".

El a aratat ca Regulamentul Camerei prevede ca persoanele care asista la sedinta trebuie sa se abtina de la a se manifesta.

"Va rog sa luati masurile necesare, pentru ca nu suntem pe stadion, pe o arena de sport. Sa pastram un cadru decent de dezbatere, chiar daca Opozitia nu vrea sa participe", a spus Gheorghe Tinel, potrivit Mediafax.

In replica, deputatul PSD Marian Neacsu a spus ca persoanele de la balcon sunt "deputati in exercitarea mandatului". "Vociferarile din sala dovedesc ca va deranjeaza ca sunt mai multi deputati in balcoane decat in sala", a adaugat Neacsu.

La randul sau, seful grupului PDL, Mircea Toader, s-a aratat nemultumit de gestul USL.

"Da, vad ca este o noua moda. Nu am ce sa comentez, sa faca ce vor. Nu mi-a placut, dar asta e, daca ei asa considera...", a declarat Toader.

Intrebat de ce multi parlamentari a Puterii absenteaza de la plen, Toader a spus ca "sunt si pe la comisii".

Au existat si parlamentari PSD nemultumiti de actiunea in sine, care spun ca ar fi preferat sa fie in plen. "Stam la balcoane ca aurolacii", a adaugat un parlamentar PSD.

Anastase incearca sa intervina

Presedintele Camerei, Roberta Anastase, a spus ca trebuie depasit acest moment, care nu face bine nici Puterii si nici Opozitiei.

"Sa nu exageram, sunt mult mai putini la balcoane, dar mult mai galagiosi. Sa ne concentram pe lucrari si sa depasim acest moment, care nu face bine nici Puterii, nici Opozitiei", a rugat Anastase.

Sedinta Camerei se desfasoara in absenta Opozitiei, care isi continua protestul.

Roberta Anastase a anuntat ca la lucrari sunt prezenti 168 deputati. Aproximativ 25 de deputati PSD asista la sedinta din balcoanele salii.

Voicu: Multumim chiulangiilor de la Putere

Deputatul PNL Mihai Voicu a multumit marti, ironic, de la tribuna plenului Camerei Deputatilor celor 71 de deputati PDL care au lipsit de la lucrarile plenului, alaturandu-se in acest fel protestului Opozitiei.

"Vreau sa multumesc celor 71 de deputati PDL care s-au alaturat protestului Opozitiei lipsind astazi (mart - n. red.) de la lucrarile plenului. Acest grup masiv este condus de Ioan Oltean, probabil ocupat sa se duca la tipografie sa faca afise cu el insusi. De asemenea, ma bucur ca acest grup are si reprezentare externa. Domnul Sever Voinescu se afla in Qatar pentru a explica autoritatilor de la Doha de ce 71 de deputati PDL s-au alaturat protestului Opozitiei lipsind astazi de la plen", a spus Voicu de la tribuna Camerei, potrivit Agerpres.

In replica, presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase i-a spus lui Voicu ca Sever Voinescu este pe drumul de intoarcere din Qatar.

"O sa fiti surprins cat de putin timp face Sever Voinescu de la Doha pana in Parlament. E pe drum", a precizat Anastase.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#scandal Parlament USL balcoane, #USL balcoane chiulangii, #greva USL balcoane , #opozitie