Senatorii Opozitiei cer demisia ministrului Daniel Funeriu

Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 15:36
1602 citiri
Senatorii Opozitiei cer demisia ministrului Daniel Funeriu
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Ioan Mang a declarat, miercuri, ca ministrul Daniel Funeriu ar trebui sa demisioneze in urma deciziei CCR privind neconstitutionalitatea asumarii raspunderii pe Legea educatiei, iar liberalul Nicolae Robu a spus ca se impune demisia intregului Cabinet.

"Aceasta decizie a CCR ma face ca inca sa sper ca Romania are o sansa sa ramana stat de drept, in pofida stradaniilor unora de a-l face altfel. (...) Guvernul ar trebui sa demisioneze, pentru ca e a doua oara cand CCR trebuie sa se pronunte pe aceeasi speta. Un Guvern care nu respecta o decizie a CCR deja data nu stiu ce mai cauta pe pozitii", a spus senatorul PNL Nicolae Robu, membru in Comisia de invatamant.

Senatorul PSD Ioan Mang a spus ca trebuie ca cel putin ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, sa demisioneze, pentru sustinerea demersului de angajare a raspunderii si lipsa de comunicare cu Parlamentul.

Presedintele Comisiei de educatiei, democrat-liberalul Mihail Hardau, a fost intrebat si el daca in locul ministrului Educatiei el si-ar fi dat demisia in urma deciziei CCR, acesta raspunzand ca Funeriu este "suficient de istet" pentru a stii ce sa faca.

"Pe vremea cand eram ministru era un sport national, imi fiecare zi mi se cerea demisia. Se scria si in presa, niciodata nu v-am iubit si nici acum nu va iubesc. E o alta problema. Ministrul este suficient de istet sa stie ce sa faca acum", s-a adresat Hardau jurnalistilor.

Si deputatul PSD, Oana Niculescu Mizil, a cerut miercuri demisia ministrului Educatiei.

"Decizia Curtii Constitutionale arata ca, din fericire, institutiile statului inca functioneaza. Este un vot de blam la adresa acestui guvern iresponsabil. Drept urmare, solicit demisia Ministrului Educatiei Daniel Funeriu si a intregului Guvern al Romaniei", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis, miercuri, ca exista un conflict de constitutionalitate intre Parlament si Guvern, ca urmare a deciziei Guvernului de asumare a raspunderii pe Legea Educatiei, astfel ca Parlamentul trebuie sa continue dezbaterile pe acest proiect.

Decizia Curtii coincide cu reluarea lucrarilor, la insistentele opozitiei, in comisia de specialitate din Senat, inca de marti, o alta sedinta avand loc si in cursul acestei zile

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#senatori Comisia de educatie, #demisie Daniel Funeriu , #opozitie