TVA creste la 24% - vezi reactiile politice

Sambata, 26 Iunie 2010, ora 16:10
3517 citiri
TVA creste la 24% - vezi reactiile politice

Decizia Guvernului de a majora TVA cu 5 procente, de la 19% la 24%, a declansat reactii imediate din partea Opozitiei, care considera ca cei afectati vor fi tot din randul persoanelor sarace si pensionarilor.

Varujan Vosganian, vicepresedinte PNL, este de parere ca masura decisa de Guvernul Boc privind majorarea TVA, de la 19% la 24%, este insuficienta, ineficienta, impovaratoare si va duce la majorarea preturilor cu mai mult de 5%.

"In continuare, noi nu cunoastem care este viziunea Guvernului privind echilibrul bugetar. De pe acum pot sa spun romanilor ca aceasta masura privind cresterea TVA, pe langa faptul ca este insuficienta, este si ineficienta, fiind insuficienta pentru ca deja dezechilibrul bugetar pe 2010 necesita sume de cel putin 3 miliarde de euro pentru a se reintoarce la deficitul de 6,8%", a declarat Vosganian, pentru Mediafax.

Vosganian sustine ca o crestere a taxelor in criza este ca si cum "ai imbranci pe scari pe cineva care oricum aluneca".

Vladescu: Am ajuns la apocalipsa taxelor - majorarea TVA nu e o masura buna

"Daca Emil Boc a spus ca e cea mai la indemana (cresterea TVA. n.r.), e prima oara cand are dreptate. Intr-adevar, e cea mai usor de luat pentru ca TVA este un impozit care se culege in prima zi dupa ce este data modificarea legii respective. Din pacate insa pentru romani, majorarea TVA loveste cel mai tare pe cei care intreg venitul se consuma si aceasta crestere a TVA va afecta in primul rand persoanele sarace si pe pensionari, care abia se bucurasera ca au scapat", a declarat fostul ministru de Finante, la Realitatea TV.

Liderul PNL Galati, deputatul Victor Paul Dobre, este de parere ca ministrii Cabinetului Boc sunt groggy si nu mai stiu pe unde sa mearga, iar PNL e gata sa voteze o noua motiune de cenzura, potrivit NewsIn.

TVA de 24%, cota unica nu se schimba - a decis Guvernul Boc

Deputatul liberal a declarat ca Guvernul Boc trebuia sa-si dea demisia de onoare dupa ce masurile de austeritate propuse au fost respinse, partial, de Curtea Constitutionala.

"Credem ca, in momentul de fata, daca era un guvern responsabil, primul-ministru si-ar fi depus demisia. A propus un set de masuri. Din motive care sunt cunoscute, nu pot fi aplicate. In orice tara democratica, civilizata, europeana, mai putin europeana, ar fi urmat imediat demisia guvernului", a declarat, sambata, Victor Paul Dobre.

PSD: Economia va fi distrusa complet

La randul sau, presedintele PSD, Victor Ponta, crede ca decizia Guvernului de a creste TVA inseamna un scenariu apocaliptic, in care economia va fi distrusa complet.

"Economia privata va fi mai mult decat ingenuncheata, va fi distrusa cu totul, coruptia si evaziunea vor creste exponential. Tineti cont ca de luna aceasta functionarii publici - cei care trebuie sa controleze - au cu 25 la suta mai putin la salariu.

Asta inseamna ca va fi probabil de 50 de ori mai multa coruptie ca pana acum, iar firmele private, cele care au mai supravietuit, probabil ca isi vor inchide portile, va creste somajul. E un scenariu apocaliptic si realmente nu-mi vine sa cred ca Traian Basescu e fericit ca se scufunda odata cu Romania", a declarat, sambata, la Cluj, Victor Ponta, citat de Agerpres.

Marian Vanghelie, presedintele organizatiei PSD Bucuresti, considera ca decizia Guvernului Boc de a mari TVA cu 5 procente va duce la reduceri in bugetul oamenilor de pana la 10 procente.

"Acest TVA trebuie vazut si el pe categorii. Pe langa 25% luat la bugetari, va mai fi o scadere de 8-10% din cauza maririi TVA. In momentul de fata, toata lumea vorbeste de o echipa, se cauta personalitati puternice care sa atraga investitori. La noi se iau masuri haotice si nu lasam nicio speranta romanilor", a declarat Vanghelie, la Realitatea Tv.

Vicepresedintele PSD a dat exemplul Bulgariei, care a atras investitori straini si a reusit sa-si reechilibreze economia.

UDMR a respins cresterea CAS

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat sambata, pentru NewsIn, ca UDMR a sustinut in Guvern majorarea TVA de la 19% la 24%, masura pe care Uniunea o considera cea mai buna in momentul de fata, si ca a respins alte variante, precum cresterea CAS.

Cum ne va afecta cresterea TVA - vezi cat cresc preturile

"Nu a existat o varianta mai buna in situatia actuala. Am fost printre cei care au spus ca, in momentul de fata, nu avem ce face si trebuie majorat TVA. Este o decizie onorabila", a declarat ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#majorare TVA, #recatii majorare TVA , #opozitie
Comentarii
Poza Caezar
Caezar
rank 5
Opozitia ne arunca in prapastie, PSD si PNL cu interesele lor politicianiste nu au solutii, se gandesc doar cum sa scape de basescu si PDL ca sa poata pune mana pe putere
Poza vlad al lui tepes
vlad al lui tepes
rank 5
Solidaritatea invocata de PSD se va indeplini. Nu vor avea de suferit doar bugetarii si pensionarii, vor suferii toti romanii