Unde se pregateste prezidentiabilul Opozitiei (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 16 August 2013, ora 12:41
6001 citiri
Unde se pregateste prezidentiabilul Opozitiei (Opinii)

Faptul ca Opozitia este ca un muribund care isi cauta groapa pentru somnul final e de natura sa dea frisoane pana si liderilor USL, nu doar veselilor reprezentanti ai fostei Puteri.

E usor sa intelegi angoasa lui Antonescu si Ponta - cand dusmanul e disipat, imprastiat, lesinat si iluzoriu, nici nu stii de unde se ridica brusc surpriza!

Apoi, cand nu stii la ce sa te astepti si nu iti cunosti adversarul, mai ales pentru ca el inca nu exista, nu stii nici cum sa te porti, nici ce plan de actiune sa desfasori.

Frica de necunoscut poate zdruncina planurile USL mai bine decat o fac Traian Basescu si Elena Udrea la un loc, oricat ar bate ei tara in lung si-n lat in toiul verii, in lipsa liderilor USL.

Pe de alta parte, lipsa fie si a unei intrezariri de prezidentiabil din partea Opozitiei atrage atentia asupra neputintei fostei puteri de a strange randurile pentru a contra cu adevarat marsul destul de sumbru al USL la butoanele guvernarii. Exista, desigur, cateva explicatii pentru aceasta situatie cumva paradoxala.

Singurul care stie si poate sa faca opozitie este Traian Basescu. Presedintele este insa atat de compromis, atat de uzat si harsait, incat lumea asteapta mai degraba sa scape de el decat sa-i mai asculte mesajele.

Dincolo de presedinte, Opozitia in intregul ei a demonstrat in ultimul an ca nu este capabila nici macar sa isi calibreze un discurs puternic si bine articulat, coerent si patrunzator, daramite sa se uneasca in jurul unui lider pe care sa il transforme in prezidentiabilul pe care sa il opuna lui Crin Antonescu.

PDL cu Vasile Blaga a rupt-o cu Traian Basescu, iar Elena Udrea agita atat de mult apele in interiorul partidului incat e aproape imposibil, chiar si pentru cel mai iubitor si infocat sustinator al democrat liberalilor, sa nominalizeze un potential candidat cu sanse la alegerile pentru functia de presedinte al Romaniei.

Cine ar putea fi? Adriean Videanu? Te umfla rasul. Elena Udrea? Plang deja dupa zecile de milioane de euro cheltuite aiurea in campania turistului numarul unu al tarii. Vasile Blaga? Mai multe sanse ar avea purtatorul de cuvant al partidului, Adriana Saftoiu.

PDL plateste pretul pentru faptul ca nu s-a curatat dupa ce s-a umplut de bube pana gat cat timp a guvernat alaturi de Traian Basescu. Nu s-a deparazitat nici singur si nici nu a fost ajutat deloc de institutiile statului - DNA, Parchet si cine ar mai fi putut sa le dea o mana de ajutor la treaba asta murdara.

Mizand doar pe uitare si memoria scurta a romanului si sperand ca greselile adversarilor de la USL ii vor propulsa din nou acolo unde au fost odata, democrat liberalii nu simt cum dispar treptat cu totul de pe scena politica.

Locul lasat gol de ei este umplut la gramada de tot felul de initiative haotice si dezarticulate, precum Miscarea Populara, Forta Civica sau si mai bizara Noua Republica a lui Mihail Neamtu, care zilele trecute spera sa iasa din anonimat scriind un eseu adolescentin despre "Premierul acneic si Romania de maine".

Cat despre Mihai Razvan Ungureanu: fostul sef SIE trebuie sa toarne cateva tone de parfum scump peste cap si sa rescrie istoria ultimilor ani, ca sa spere la o revenire cu sanse in politica la nivel inalt.

E greu de imaginat cum ar putea rasari, din stepa Opozitiei, un candidat care sa aiba sanse reale la prezidentiale. Iar cine spera ca providentialul sa apara cu doar cateva luni inainte de alegeri este victima unui miraj. Traian Basescu este trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#candidat prezidentiale Opozitie, #candidat prezidentiale PDL, #Basescu candidat prezidentiale , #opozitie