Dragnea isi apara ordonanta: Momentul e impus de actiunea samavolnica a PNL si PDL

Joi, 28 August 2014, ora 23:12
2798 citiri
Dragnea isi apara ordonanta: Momentul e impus de actiunea samavolnica a PNL si PDL

Decizia privind momentul adoptarii ordonantei de urgenta privind alesii locali a fost determinata de "actiunea samavolnica" a liderilor PNL si PDL, care in ultimele luni au facut presiuni in teritoriu pentru a bloca anumite proiecte de hotarari ale administratiilor locale, a afirmat, joi, vicepremierul Liviu Dragnea.

"Principala critica o reprezinta momentul ales. Momentul nu l-am ales noi. Momentul este impus de actiunea samavolnica a celor de la PNL si PDL, practicata de cateva luni de zile impotriva alesilor locali, pentru a-i forta si a-i ameninta cu excluderea din partid, respectiv cu pierderea mandatului, pe de o parte daca nu aproba protocoalele cu PDL, pe care majoritatea in judete nu vor sa le aprobe, sa le sustina, pentru ca le-a fost impus, nu au fost intrebati, iar pe de alta parte daca cumva (...) voteaza proiecte de hotarari pe care le initiaza un primar de la PSD sau de la UNPR sau de la PC, pentru ca nu cumva prin acel proiect de dezvoltare primarul respectiv sa fie apreciat in comunitate", a declarat Dragnea, la Antena 3.

El a admis ca adoptarea ordonantei ar putea crea unele probleme de imagine premierului Victor Ponta, in campania electorala pentru prezidentiale, dar in luarea deciziei a contat mai mult necesitatea deblocarii administratiilor locale.

"Astazi am discutat si am decis ca nu putem sacrifica, printre altele, si aceasta dezvoltare a comunitatilor locale. (...) Pana la urma decizia a fost luata, ne asumam acest risc de a putea sa afecteze alegerile prezidentiale, cu toate ca eu sper ca nu, dar este important sa deblocam sistemul administratiei locale.

Iar o a doua precizare, nu este nedemocratica aceasta ordonanta, nu este neconstitutionala, nu ingradeste cu nimic libertatea si optiunea unui ales local, ci dimpotriva, nu pune presiune pe niciun ales local, fiecare fiind liber sa aleaga", a spus Liviu Dragnea.

Guvernul a aprobat, joi, o ordonanta de urgenta care le permite alesilor locali sa opteze, in termen de 45 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ, pentru partidul din care doresc sa faca parte, fara a-si pierde functiile obtinute in alegeri.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Dragnea ordonanta primari, #Dragnea traseism primari, #traseism primari alegeri , #ordonanta