Traseismul nu a trecut de deputati: Ordonanta privind migratia alesilor a picat la vot

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 13:16
6223 citiri
Traseismul nu a trecut de deputati: Ordonanta privind migratia alesilor a picat la vot
Foto: RFI

Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind migratia alesilor locali nu a trecut, miercuri, la votul in Camera Deputatilor.

Ordonanta a intrunit majoritatea voturilor deputatilor prezenti, respectiv 191 de voturi, dar, fiind o lege organica, avea nevoie de 202 voturi, fiind astfel respinsa, informeaza Antena3.

La vot a fost prezent si premierul Victor Ponta, impreuna cu mai multi ministri ai Guvernului, tocmai pentru a asigura numarul necesar de voturi. Ordonanta urmeaza sa ajunga la Senat.

Vicepremierul Liviu Dragnea, prezent la vot, a declarat, dupa ce ordonanta a picat, ca ea este in continuare in vigoare.

"Camera Deputatilor este prima camera sesizata, doar daca se ajunge la Senat si se respinge ordonanta, atunci trebuie o lege de respingere. Ordonanta este in vigoare", a spus Liviu Dragnea.

Dragnea a minimalizat rezultatul votului, nevrand sa penalizeze gestul UDMR, care a anuntat ca parlamentarii sai se vor abtine de la vot.

"Nu e ceva grav din partea UDMR. In mod normal ne asteptam sa sustina, fiind un act al guvernului. Am vazut ca azi s-au abtinut sau au votat impotriva", a spus Liviu Dragnea. Intrebat de jurnalisti daca unii parlamentari ai puterii au votat, potrivit calculelor de dupa vot, impotriva ordonantei, Dragnea a declarat ca nu a putut observa aceasta situatie.

"Nu stiu fiecare cum a votat, eu am stat in prima banca, nu am vazut, nu sunt lider de grup", a spus vicepremierul, care a adaugat ca primarii care au ales sa foloseasca oportunitatile oferite de ordonanta sunt, in unele cazuri, "santajati" de partidul pe care il parasesc.

"Amenintarile pe care le practica liberalii, stiu in Buzau, cum sunt amenintati primarii, ca li se vor face plangeri la DNA. Mi se pare santaj, o infractiune", a incheiat Liviu Dragnea.

Potrivit acestei ordonante emise de Guvernul Ponta la inceputul lui septembrie, alesii locali au la dispozitie 45 de zile pentru a-si schimba tabara politica, fara a suferi rigorile legii, care anterior penaliza un astfel de gest cu pierderea mandatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ordonanta migratie alesi respinsa, #ordonanta traseism respinsa Camera Deputatilor, #ordonanta urgenta alesi respinsa , #ordonanta