Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Ministrul Educatiei explica de ce nu i-a retras titlul de doctor lui Victor Ponta

Joi, 04 Februarie 2016, ora 22:40
7513 citiri
Ministrul Educatiei explica de ce nu i-a retras titlul de doctor lui Victor Ponta
Foto: Facebook/Adrian Curaj

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a precizat joi ca legislatia care va permite retragerea titlurilor de doctor dovedite ca fiind plagiate ar putea fi aprobate in sedinta de guvern peste doua saptamani.

"Asta se va face numai prin ordonanta de urgenta. Saptamana viitoare va fi nota in Guvern si peste doua saptamani va fi ordonanta. (...) Sunt modificarile din Legea Educatiei care permit tot ciclul - de la responsabilitatea si semnatura rectorului... Am corectat, demnitarii nu mai sunt tratati altfel.

Deci, nu sunt povesti, e realitate, e publicata modificarea. Demnitarii nu mai sunt diferiti, sunt oameni ca si noi", a declarat ministrul Educatiei, intrebat la o dezbatere de scriitorul Gabriel Liiceanu cand vor fi retrase titlurile de doctor obtinute cu teze plagiate.

La aceeasi dezbatere, europarlamentarul Monica Macovei i s-a adresat ministrului Curaj cu privire la titlul de doctor al premierului Victor Ponta: "Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti, condusa de domnul Popescu (Marian Popescu - n.red.), a spus ca este plagiat. Si o alta comisie, formata din trei specialisti din afara - un roman, un britanic si un francez (...) -, la fel, a spus ca este plagiat.

Dumneavoastra, cand ati venit ministru v-am cerut cu toti sa retrageti titlul de doctor. Dumneavoastra ati spus, retin, public: 'astept sa primesc de la Universitatea Bucuresti, inca o data, materialele', desi erau in minister. Domnul Popescu vi le-a mai trimis o data. Si suntem iarasi toti pe aceste scaune, dumneavoastra zambiti si nu ati raspuns la aceasta intrebare: de ce nu-i retrageti (titlul de doctor lui Victor Ponta - n.red.) ".

Noul ministru al Educatiei, in lumina reflectoarelor: Va avea curajul sa-i retraga titlul de doctor lui Victor Ponta?

Raspunsul ministrului a fost: "Nu avem cadrul legal si de asta l-am modificat". Adrian Curaj a explicat pe acelasi subiect ca legislatia nu era clara.

"Nu era clar. Erau aruncate in diverse locuri. Toti sunt la fel. Si acum ce am facut in modificarea pe care o sa o vedeti in site, in consultare publica: este fixarea acestui cadru. Am taiat toate inadevertentele care erau prin lege, am cautat sa fac un flux clar pentru viitor si dispozitii tranzitorii pentru trecut. (...) Nu au fost niciodata puse unitar, nu e vina mea. In doua saptamani va fi ordonanta de urgenta, iar HG-ul de modificare a codului scolilor doctorale va fi intr-o luna de acum incolo, ca trebuie sa intre in consultare publica", a explicat ministrul Educatiei.

Adrian Curaj a participat joi, alaturi de ministrul Justitiei, Raluca Pruna, si al Culturii, Vlad Alexandrescu, la o dezbatere la GDS avand ca teme "Cartile 'stiintifice' in regimul penitenciar" si "Maladia plagiatului si anticorpii sistemului universitar", la care au fost prezenti profesori universitari, academicieni, membri ai GDS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Adrian Curaj ordonanta plagiate, #Guvern ordonanta plagiate , #ordonanta