Ordonanta care corecteaza OUG 114 si ingheata salariile demnitarilor a fost respinsa in comisiile din Senat

Vineri, 07 Februarie 2020, ora 11:14
11871 citiri
Ordonanta care corecteaza OUG 114 si ingheata salariile demnitarilor a fost respinsa in comisiile din Senat
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia pentru buget si cea economica din Senat au resins proiectul de lege pentru aprobarea ordonantei de urgenta 1/2020. Este vorba despre OUG prin care guvernul a adus modificari celebrei ordonante 114 si prin care au fost inghetate indemnizatiile pentru demnitari.

OUG 1 a fost adoptata de guvern pe 6 ianuarie si publicata in Monitorul Oficial pe 9 ianuarie.

Florin Citu, ministrul interimar de Finante, acuza PSD ca vrea sa respinga ordonanta de urgenta in Parlament. Acesta spune ca social democratii "sunt disperati" ca le-au fost inghetate salariile si ca nu ii intereseaza stabilitatea economica a Romaniei.

"Trebuie sa-i oprim! PSD vrea sa respinga OUG1/2020 in Parlament! De ce? Simplu. Prin aceasta ordonanta le-am inghetat salariile si sunt DISPERATI. Nu-i intereseaza stabilitatea economica a Romaniei, este vorba doar despre buzunarul lor! Vor salarii mai mari cu orice pret. Credeti ca le merita?

Al doilea motiv est OUG114/2018. Vor sa resusciteze ordonanta care a DESTABILIZAT economia Romaniei in 2019. Ordonanta care a alungat investitorii, a distrus sectoare intregi din economie, a amanat vanzarea licentelor 5G etc", a scris Florin Citu pe Facebook.

Acesta vorbeste din nou despre necesitatea alegerilor anticipate, pentru a fi schimbata majoritatea parlamentara.

"Trebuie sa ajungem la anticipate pentru a schimba majoritatea parlamentara. Altfel, in cateva luni aceasta grupare toxica numita PSD va distruge Romania. Tot ce vor ei este sa mai dea cateva tunuri pe ultima suta de metri si sa-si umple buzunarele.

Daca asteptam pana in decembrie cu acest Parlament vom avea nevoie de decenii sa reparam ce vor distruge ei. Trebuie sa-i oprim!", conchide Florin Citu.

Ce prevede ordonanta de urgenta 1

OUG 1 prevede inghetarea indemnizatiilor pentru demnitari, dupa majorarea salariului minim cu 7,2% pentru anul 2020, la nivelul lunii decembrie 2019, suspendarea aplicarii prevederilor din Codul Administrativ privind pensiile speciale pentru alesii locali pana la 1 ianuarie 2021, nivelul sporurilor pentru angajatii din institutiile publice care a fost stabilit la nivelul cuantumului de luna decembrie 2019 pentru anul 2020.

Alte masuri adoptate in OUG 1 sunt eliminarea obligatiei de majorare suplimentara a capitalului pentru administratorii fondurilor de pensii precum si prevederile legate de comisioanele de administrare, eliminarea taxei de 2 la suta pe cifra de afaceri pentru companiile din sectorul energetic, incetarea detasarilor din sectorul privat in institutii de stat.

Totodata, prin OUG este desfiintat Fondul de Dezvoltare si Investitii la data incetarii derularii contractelor aflate acum in desfasurare, se elimina taxa pe activele bancare si este inghetat punctul de amenda la nivelul de 145 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#ordonanta salarii demnitari inghetate, #OUG modificare OUG 114 , #ordonanta
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Iata de ce sunt neaparat de facut ALEGEREI ANTICPATE .