PDL si PNL anunta ca nu vor primi in randurile sale niciun ales local traseist

Joi, 28 August 2014, ora 16:06
1736 citiri
PDL si PNL anunta ca nu vor primi in randurile sale niciun ales local traseist
Foto: timisoaraonline.ro

Alianta Crestin Liberala anunta ca nu va primi in randurile sale niciun primar, presedinte de Consiliu Judetean, consilier local sau judetean traseist.

"Alianta Crestin-Liberala condamna ferm decizia Guvernului de a adopta Ordonanta de urgenta a traseismului politic, un act profund nedemocratic, un atac la statul de drept. Victor Ponta incalca regulile democratice exact inainte de alegeri, incercand sa ajunga presedinte al Romaniei prin mijloace ilegale si imorale", mai sustine ACL intr-un comunicat.

Prin adoptarea acestei ordonante, Guvernul PSD demonstreaza ca "este capabil de orice abuz, ca este gata in orice moment sa submineze valorile democratice si europene", adauga ACL.

Traseismul, legalizat: Ponta nu renunta. Ordonanta privind migratia primarilor a fost adoptata

"Alianta Crestin Liberala nu va face niciun fel de rabat de la lege si decenta politica. PNL si PDL nu vor primi in randurile lor niciun primar, presedinte de Consiliu Judetean, consilier local sau judetean traseist. De asemenea, Alianta Crestin Liberala nu va face niciun demers de atragere a vreunui ales local migrator, beneficiar al acestei ordonante rusinoase a Guvernului Ponta", anunta ACL.

OUG care permite migratia alesilor locali pentru 45 de zile fara ca acestia sa-si piarda mandatul a fost adoptata, joi, de Guvern.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la inceputul sedintei Guvernului, ca isi asuma OUG privind migratia primarilor, pentru ca trebuie facuta dreptate, el precizand si ca termenul in care alesii locali isi pot alege partidul va fi de 45 de zile.

Initial, proiectul de act normativ prevedea un termen de 10 zile in care alesii locali sa-si poata alege partidul.

Daca ordonanta va intra in vigoare la 1 septembrie, odata cu depunerea la Parlament, alesii locali vor putea opta pentru un partid pana la jumatatea lunii octombrie, cu doua saptamani inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale.

Ambasada SUA s-a declarat ingrijorata in legatura cu momentul ales de Guvern pentru adoptarea ordonantei de urgenta care va permite alesilor locali sa isi poata alege partidul din care fac parte fara a-si pierde mandatul.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca face un apel la Guvern si la "responsabilitate" sa nu emita ordonanta de urgenta referitoare la "transferul primarilor" si a cerut Avocatului Poporului, pe care l-a acuzat de "sabotarea democratiei" sa o atace la CC daca ordonanta va fi aprobata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#ordonanta migratie primari, #ACL migratie primari, #ordonanta de urgenta transferul primarilor , #ordonanta