DNA dezvaluie o distrugere de probe in cazul OUG 13. PSD: Deocamdata, e doar un zvon. Birchall: E pentru prima data cand aud asa ceva

Luni, 27 Februarie 2017, ora 12:13
11290 citiri
DNA dezvaluie o distrugere de probe in cazul OUG 13. PSD: Deocamdata, e doar un zvon. Birchall: E pentru prima data cand aud asa ceva
Foto: Facebook/PSD Bucuresti

Purtatorul de cuvant al PSD, Adrian Dobre, considera fireasca decizia DNA de a trimite la Parchetul General dosarul privind adoptarea ordonantei de urgenta 13/2017.

"PSD nu poate sa faca o evaluare a unei anchete in curs. Vom vedea care sunt probele sau care sunt detaliile pe care le ofera Justitia din acest punct de vedere. Nu stim care sunt lucrurile interne din Ministerul Justitiei. Deocamdata, faptul ca DNA a trimis acest dosar mi se pare un gest oarecum firesc.

OUG 13, stiti foarte bine, si conform punctului de vedere foarte clar pe care l-a dat Curtea Constitutionala, a fost legala si temeinica. Punctul PSD-ului de vedere este acelasi cu cel al Curtii Constitutionale", a afirmat Adrian Dobre, intrebat despre dosarul OUG 13.

CCR insa nu s-a pronuntat pe fondul ordonantei Iordache si nici nu s-a referit la modul cum ea a fost adoptata, ci doar a respins sesizarea Avocatului Poporului, ca inadmisibila, pentru ca intre timp OUG 13 a fost abrogata prin OUG 14.

In ceea ce priveste distrugerea unor probe, asa cum afirma DNA, purtatorul de cuvant al PSD a spus ca, "deocamdata, este doar un zvon".

"Despre distrugerea unor probe, daca aceasta informatie este confirmata de catre Justitie, vom discuta. Deocamdata, este doar un zvon, nu avem niciun fel de date despre acest lucru", a completat purtatorul de cuvant al PSD.

De asemenea, intrebat cum comenteaza PSD faptul ca procurorii DNA au clasat o cauza din dosarul OUG 13, Adrian Dobre a sustinut ca este "un prim pas pozitiv".

"Faptul ca s-a facut aceasta clasare mie mi se pare un prim pas pozitiv. Credem ca cu cat mai repede se clarifica aceste lucruri si sunt clasate, cu atat mai bine pentru evolutia societatii in general, pentru ca Guvernul trebuie sa aiba libertatea de a functiona la capacitate maxima", a afirmat social-democratul.

Chestionat daca, din punctul lui de vedere, se ancheteaza abilitatea Guvernului de a emite ordonante sau modul in care a fost elaborata OUG 13, Adrian Dobre a spus: "Asa cum se vede, anchetarea acestei abilitati a Guvernului de a emite ordonane este deplasata atat timp cat avem o decizie clara a Curtii Constitutionale in acest sens".

La randul sau, fostul ministru interimar al Justitiei, Ana Birchall, a declarat ca nu stie nimic despre disparitia unui aviz din Ministerul Justitiei privind adoptarea OUG 13, in perioada in care institutia era condusa de Florin Iordache.

"Nu stiu, este pentru prima data cand aud asa ceva. Asta este adevarul. Mandatul meu a fost sa asigur buna functionare administrativa a activitatii curente a Ministerului, si asta am facut. Nu a fost o intrebare care sa-mi fie semnalata. Daca sunt asemenea intrebari, cei care sunt indrituiti vor raspunde acestor intrebari, eu nu speculez", a spus Ana Birchall.

DNA anunta prin intermediul unui comunicat de presa ca a decis sa trimita la Parchetul General dosarul privind adoptarea ordonantei de urgenta 13/2017, care a scos sute de mii de oameni in strada, iar ulterior a fost abrogata.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#ordonanta 13 DNA Parchet, #PSD ordonanta Parchet , #ordonanta