Si Tariceanu lanseaza ideea unei ordonante de urgenta pe Codurile penale: Orice e posibil

Luni, 11 Iunie 2018, ora 14:16
3857 citiri
Si Tariceanu lanseaza ideea unei ordonante de urgenta pe Codurile penale: Orice e posibil
Foto: Hepta.ro

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, ca se poate ajunge la emiterea unei ordonante de urgenta pentru modificarile la Codurile penale, daca majoritatea va observa ca exista "o rea-vointa manifesta".

"Orice e posibil. Daca o sa observam ca exista o rea-vointa manifestata in aceasta privinta si din partea Opozitiei - pentru ca si Opozitia, cum am vazut cu Legile de reforma a justitiei, a utilizat o seama de parghii in mod excesiv pentru amanarea si eventual impiedicarea intrarii in vigoare a acestora -, sigur ca exista si aceasta solutie, care a mai fost utilizata dupa cum stiti si de guvernul anterior, condus de domnul Ciolos.

Nu ar fi o noutate absoluta, si chiar daca unii sunt deranjati de o astfel de solutie, trebuie sa stie ca avem instrumente legale la indemana, pe care sigur, in situatii extreme, le putem folosi. Noi am preferat, dupa cum vedeti, calea dezbaterii parlamentare, dar daca dezbaterea parlamentara este impiedicata, atunci sigur, va trebui sa ne gandim si la alte solutii", a declarat Tariceanu, intrebat daca ar fi oportuna o OUG pe Codurile penale.

Liderul ALDE a precizat ca aceasta solutie nu a fost discutata in coalitie.

La remarca unui jurnalist ca OUG 13 a scos in strada foarte multi oameni, Tariceanu a replicat: "Si ordonanta din 2015 n-a scos. Probabil ca participarea in strada este selectiva".

Si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara ca varianta de a adopta prin ordonanta de urgenta modificarile preconizate la codurile din justitie este una pertinenta.

Motivul, spune el, e ca mai multe legi importante din programul de guvernare aprobate in Parlament au fost intarziate de partidele de Opozitie si presedintele Klaus Iohannis prin atacarea repetata la CCR.

"Macovei (Monica Macovei - n.r.) si Pruna (Raluca Pruna - n.r.) . Va referiti la codurile aprobate prin ordonante de urgenta. Este foarte pertinent. O sa ne gandim. Sincer. E de luat in seama, pentru ca (sic!) chiar astazi ma gandeam, tot ce am aprobat in Parlament, tot ce am aprobat important, vorbim de legile care sustin si fac parte din programul de guvernare, legile care sunt pe zona de justitie si alte legi care sunt dorite si pe care le adoptam, domnule, le-au intarziat, intr-o veselie.

Ba ataca Iohannis sau ataca PNL, USR. Vine de la Curte, iar ataca, respinge Curtea, ajunge la Iohannis, ataca iar, cu toate ca stie ca nu mai poate, dar ataca sa treaca timpul si dupa aia probabil ca o sa le intoarca la Parlament, sa zica: domnule, articolul asta il vreau asa si nu invers", a declarat Liviu Dragnea la Antena 3, fiind intrebat de ce PSD nu ia in calcul sa actioneze pe acelasi tipar in privinta schimbarilor referitoare codurile din justitie folosit de Monica Macovei pe vremea cand era ministru al Justitiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#ordonanta urgenta coduri penale , #ordonanta