Traseismul legalizat Ambasadele UE si SUA, avertizate: PSD vrea sa reinstaureze dictatura

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 16:09
3914 citiri
Traseismul legalizat Ambasadele UE si SUA, avertizate: PSD vrea sa reinstaureze dictatura

Grupurile parlamentare ale PNL si PDL din Camera Deputatilor au atacat ordonanta privind migratia primarilor, intr-o scrisoare transmisa ambasadelor UE in Romania, diplomatiei americane, precum si reprezentantului Comisiei Europene la Bucuresti.

Parlamentarii Aliantei Crestin Liberale (ACL) acuza, in scrisoarea transmisa partenerilor straini, ca "PSD actioneaza pe trei directii pentru a reinstaura dictatura in Romania", potrivit unui comunicat al deputatilor PNL si PDL remis joi agentiei Agerpres.

Traseismul, legalizat Ambasada SUA revine: Cea mai buna e procedura parlamentara transparenta (Video)

Traseismul, legalizat Ce spune Ponta despre reactia Ambasadei SUA

"Prima actiune in scopul fraudarii alegerilor si a acapararii totale a Puterii: PSD-ul lui Victor Ponta a adoptat adoptarea OUG 45/2014, act normativ care a fost atacat in instanta de catre PNL pentru ca favorizeaza traseismul electoral si votul multiplu, neexistand un sistem electronic care sa depisteze aceste furturi la urne.

Pe 21 august a.c., Curtea de Apel Bucuresti a admis solicitarea depusa in numele Partidului National Liberal de presedintele Klaus Iohannis, stabilind sesizarea Curtii Constitutionale pentru motivele reclamate", se mentioneaza in documentul citat.

Ponta acuzat ca incalca Legea fundamentala

Deputatii ACL sustin ca al doilea demers al Guvernului Ponta a fost facut "tot prin folosirea abuziva a puterii sale de a emite ordonante de urgenta". Acestia il acuza pe prim-ministru ca incalca Legea fundamentala si ca "vrea sa subjuge si sa confiste puterea alesilor locali, obligandu-i sa isi paraseasca partidele pe care le reprezinta si sa se inscrie in PSD sau partidele sale satelit".

Traseismul, legalizat PSD: Iohannis isi ameninta primarii. Nimeni nu-si pierde mandatul

Cea de-a treia directie pe care Guvernul Ponta actioneaza, potrivit parlamentarilor PNL si PDL, este instaurarea controlului absolut asupra Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS).

"Similar cu modul in care a fost confiscat Monitorul Oficial, PSD urmeaza ca luna viitoare sa preia si STS, folosindu-se de majoritatea parlamentara de care dispune in Senatul Romaniei si care se supune comenzilor de partid ale PSD.

Traseismul, legalizat: Primul nume greu care profita de ordonanta si trece la Putere (Video)

Deputatii (...) trag un semnal de alarma asupra lipsei de transparenta si asupra incalcarii cu buna stiinta a Constitutiei si legilor in vigoare, apreciind ca statul de drept din Romania, obtinut prin sacrificii uriase de poporul roman la Revolutia din 1989, urmeaza a fi substituit de o dictatura al carui exponent este Victor Ponta, presedintele PSD", sustine parlamentarii de dreapta, adaugand ca alegerile prezidentiale din aceasta toamna sunt in pericol de a fi fraudate de catre PSD.

Traseismul, legalizat: Liderii Opozitiei, intalnire cu ambasadorii UE

Liderii Opozitiei, Klaus Iohannis si Vasile Blaga, s-au intalnit, marti, cu ambasatorii tarilor membre UE, tema centrala a discutiilor fiind ordonanta privind migratia primarilor, publicata in aceeasi zi in Monitorul Oficial.

Astfel, liderii PNL si PDL s-au intalnit cu diplomatii europeni, care s-au aratat interesati de noua reglemendare ce le permite alesilor locali, timp de 45 de zile, sa treaca la alt partid fara sa isi piarda mandatul, potrivit televiziunilor de stiri, care citeaza surse politice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#opozitie scrisoare traseism, #ordonanta migratie ACL, #ACL ambasade migratie primari , #ordonanta