Traseismul, legalizat Ponta si-a asumat ordonanta! E mai puternic sau mai slab? (Opinii)

Vineri, 29 August 2014, ora 07:34
5025 citiri
Traseismul, legalizat Ponta si-a asumat ordonanta! E mai puternic sau mai slab? (Opinii)

A castigat sau a pierdut Victor Ponta prin asumarea ordonantei privind migratia alesilor locali? E greu de spus in acest moment, dar faptul ca a facut-o spune ceva despre sansele liderului PSD de a ajunge presedintele Romaniei.

In prima faza, actualul premier nu a vrut sa-si asume aceasta noua operatiune de subminare a statului de drept. L-a lasat pe Liviu Dragnea. Victor Ponta se pregatea sa repete scenariul din martea neagra cand proiectul Legii amnistiei a fost impins pe ordinea de zi a parlamentului in timp ce el posta imagini pe Facebook de la funeraliile lui Nelson Mandela din Africa de Sud.

Si acum s-a incercat ceva asemanator, dar n-a mai mers. Presedintele PSD a fost obligat sa-si asume ordonanta. In opinia mea, faptul ca a riscat atat de mult inseamna ca se afla sub presiune. Ca nu a avut alte solutii. A mizat totul pe incercarea de a controla sectiile de votare prin intermediul primarilor. In zilele urmatoare vom avea raspunsul daca o astfel de masura il ajuta sau nu sa ajunga la Cotroceni.

Dar, o data cu impunerea in forta a acestei ordonante, opinia publica romaneasca va intra, cumva, in alerta.

In acest moment, cred ca orice om rational e constient ca Victor Ponta si cei din PSD vor face tot ce le sta in putinta, legal sau ilegal, ca sa-si extinda scopul - dominatia politica totala a tarii. Opozitia trebuie sa gaseasca rapid solutii sa cenzureze actiunile Guvernului Ponta.

Daca a mers cu aceasta ordonanta, vor urma si altele care vor pune in pericol procesul electoral din aceasta toamna. Dupa parerea mea PSD s-a intors la statutul de partid toxic pentru democratie. Daca ne gandim mai bine, asa a fost mereu. Acum, da un nou atac impotriva romanilor, incercand sa-i subjuge pentru anii ce vor urma. Mostenirea Ceausescu, Iliescu, Nastase s-a intrupat in noua oligarhie politica aflata la dispozitia lui Victor Ponta.

Punctul nevralgic al intregii aparari a sistemului democratic se invarte in jurul Avocatului Poporului. Aceasta institutie nu mai functioneaza din august 2012 cand a fost anihilata de cuplul Victor Ponta - Crin Antonescu. Astazi, liberalii suporta consecintele raului provocat democratiei, in 2012, si se lovesc de un Victor Ciorbea numit in pozitia de Avocat al Poporului tocmai pentru a nu ataca ordonantele guvernului la Curtea Constitutionala.

Nu mai conteaza faptul ca seful PSD i-a promis lui Barroso ca va garanta independenta acestei institutii, Ponta a desfiintat-o. In opinia mea, mai multe institutii ale statului ar trebui sa reactioneze vizavi de pasivitatea Avocatului Poporului. Reactia trebuie sa fie una de alarma si nu de interferenta.

Si aici e vorba de institutii care au rolul de a pastra si de a garanta democratia in aceasta tara. Pana acum, doar presedintele Romaniei a reactionat fata de pasivitatea Avocatului Poporului la grava incalcare a legii de catre Victor Ponta si Liviu Dragnea. Opozitia a protestat si ea, dar, din pacate, nu are solutii.

Intrebarea care ramane e daca Victor Ponta va fi mai puternic sau mai slab dupa acest nou atac la adresa statului de drept?

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#ordonanta migratie alesi locali, #migratie primari, #traseism legalizat migratie primari , #ordonanta