Aberatia zilei: Sa facem o subcomisie la comisia care se suprapune comisiilor

Joi, 19 Septembrie 2013, ora 15:50
2508 citiri
Aberatia zilei: Sa facem o subcomisie la comisia care se suprapune comisiilor
Foto: Camera Deputatilor

Rosia Montana a bulversat toata Romania si i-a zapacit pe multi politicieni. Dupa ce Guvernul a aruncat proiectul de lege in curtea Parlamentului iar deputatul Ponta a anuntat ca i se va impotrivi ferm premierului Ponta, a venit si inevitabilul - infiintarea comisiei. De data asta in Parlament.

Comisia are membri, are termene clar stabilite, dar nu are niciun sens. Decizia privind continuarea sau stoparea proiectului Rosia Montana tine fara niciun dubiu doar de Guvern, spun toti analistii politici si economici. Dar Guvernul este de alta parere. Ca fata saracului din poveste, care trebuia sa vina la boier "nici imbracata, nici dezbracata, nici calare, nici pe jos, nici pe drum, nici pe langa drum", premierul Ponta face presiuni ca proiectul sa fie adoptat, dar de altii, nu de el, pentru ca el sustine proiectul, dar il si respinge in acelasi timp.

La Parlament e si mai si. Conform Constitutiei, legilor si regulamentelor, proiectul de lege ar fi trebuit discutat in comisiile de specialitate, ale caror dezbateri urmau sa se finalizeze cu un raport prezentat plenului pentru vot. Ei bine, nu.

Dupa ce Comisia Juridica si Comisia de Administratie au dat avize NEGATIVE IN UNANIMITATE, Victor Ponta si-a dat jos haina de premier, a imbracat sacoul de lider PSD si a decis impreuna cu colegul sau Valeriu Zgonea ca e timpul sa se faca o comisie speciala. Iar Parlamentul a votat asa ceva! Comisia a fost umpluta cu membrii tuturor formatiunilor parlamentare, cu exceptia PDL. Ei si-au facut programul pana in luna noiembrie, prima actiune fiind vizitarea "minei turistice" de la Rosia Montana, de unde acelasi Victor Ponta, de data asta imbracat in echipamentul RGMC, i-a scos duminica la lumina pe cei 33 de grevisti ai foamei.

Aberant este faptul ca la finalul lucrarilor acestei comisii speciale Rosia Montana se va intocmi un raport care va merge, unde credeti? In comisiile parlamentare care deja dezbatusera proiectul de lege! Si care vor putea, daca vor dori, sa arunce la cos raportul comisiei speciale.

Nu mai vorbim despre faptul ca toate cele de mai sus se intampla in prima camera sesizata - Senatul, urmand ca proiectul de lege sa mearga apoi in cea de a doua camera, cea decizionala - Camera Deputatilor. Ce va iesi la final este foarte posibil sa nu aiba nici cea mai mica legatura cu rezultatul muncii in comisia speciala. Si atunci care este rostul ei?!

Cel care asaza cireasa pe acest maldar de ambiguitati este deputatul PP-DD Tudor Ciuhodaru, membru al comisiei Rosia Montana. De profesie medic, el recunoaste cu sinceritate ca, la fel ca si alti colegi de-ai sai, nu are nici cea mai vaga legatura cu subiectul, asa ca propune infiintarea unei... subcomisii de experti care sa le spuna senatorilor si deputatilor ce sa faca.

"E necesara o expertiza. Daca nu, avem iar o armata de politicieni parerologi care vor face tot in functie de indicatiile partidului. Eu mi-am propus sa fiu obiectiv in aceasta comisie si sa ascult parerile expertilor in acest domeniu (...) Asa mi se are corect, iar decizia trebuie sa fie in functie de ce spun acesti experti. Daca acest lucru nu se va realiza, ma gandesc serios sa vad daca raman sau nu intr-o astfel de comisie", a explicat deputatul.

Presedintele comisiei, Darius Valcov (PSD), a anuntat ca in sedinta de luni se va discuta "oportunitatea infiintarii unei subcomisii tehnice care sa lucreze pentru aceasta comisie".

Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
#comisie parlamentara Rosia Montana, #subcomisie experti Rosia Montana, #Ponta Rosia Montana , #parlament