AEP a desemnat firma care va realiza soft-ul pentru verificarea europarlamentarelor

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 17:07
936 citiri
AEP a desemnat firma care va realiza soft-ul pentru verificarea europarlamentarelor

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a finalizat procedurile pentru achizitia soft-ului care va arhiva si verifica listele electorale de la alegerile pentru Parlamentul European.

"Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) informeaza ca a finalizat procedurile de achizitie de servicii de arhivare electronica a documentelor AEP, solutie de gestiune si valorificare arhiva electronica si servicii de infrastructura asociate in vederea verificarii si arhivarii listelor electorale de la alegerile pentru Parlamentul European din 7 iunie a.c.", se arata intr-un comunicat remis Newsin.

In urma evaluarii ofertelor a trei firme, comisia a acordat punctajul maxim ofertei depuse de S.C. STAR STORAGE S.R.L., care a indeplinit toate conditiile minimale din documentatia de atribuire. Oferta castigatoare s-a ridicat la valoarea de 2.303.745 lei fara TVA si cu perioada de atribuire de 90 de zile calendaristice, urmand ca in maxim 41 de zile de la trimiterea documentelor sa se realizeze optiunile solicitate in documentatia de atribuire.

Obiectivul proiectului a fost de a achizitiona serviciile de arhivare electronica necesare obtinerii reproducerii fidele a listelor electorale de la alegerile pentru Parlamentul European, cat si textul din cadrul acestora, informatii necesare pentru regasirea ulterioara a documentelor arhivate electronic. In acelasi timp s-a urmarit verificarea listelor electorale suplimentare in vederea depistarii persoanelor care au votat fara a avea drept de vot sau care au votat de mai multe ori, mai informeaza AEP.

Suplimentar, s-a dorit realizarea unei copii analogice fidele, pe microfilm, a documentelor care sa faciliteze pastrarea pe termen lung a unei copii a documentelor din arhiva, pentru utilizare in caz de deteriorare a originalului. De asemenea, s-a dorit achizitionarea si personalizarea solutiei software de management al arhivei electronice a listelor electorale obtinute ca urmare a serviciilor de arhivare electronica, precum si infrastructura necesara pentru functionarea solutiei.

Institutia mai precizeaza ca, potrivit legii, dosarul de achizitie va fi facut public dupa semnarea contractului intre partile contractante.

Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 55/2009, care a abilitat AEP sa verifice listele electorale, Autoritatea are la dispozitie 6 luni de zile pentru verificarea listelor electorale de la primirea acestora in urma alegerilor europarlamentare din 7 iunie, iar in cazul in care descopera persoane care au votat de mai multe ori sesizeaza organele de urmarire penala competente.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#verificare liste europarlamentare, #alegeri europarlamentare 2009, #soft verificare liste alegeri , #parlament