Ambasadele, cu tunurile pe Parlament: Toti oamenii sunt egali in fata legii (Video)

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 17:00
5847 citiri
Ambasadele, cu tunurile pe Parlament: Toti oamenii sunt egali in fata legii (Video)

Ambasada SUA in Bucuresti a transmis, miercuri, ca imunitatea parlamentarilor nu trebuie folosita abuziv, pentru a evita tragerea la raspundere a unor persoane. In acelasi timp, Ambasada Olandei a transmis ca urmareste "cu ingrijorare si cu surprindere" evolutiile din Parlamentul Romaniei iar un mesaj similar a venit si de la diplomatii britanici.

"Nu comentam cu privire la cazuri individuale, dar consideram ca un principiu de baza al democratiei este faptul ca toti oamenii sunt egali in fata legii. Imunitatea parlamentara nu trebuie folosita abuziv pentru a evita tragerea la raspundere a unor persoane", se arata in raspunsul reprezentantilor Ambasadei americane, la solicitarea Mediafax.

Misiunea diplomatica americana din tara noastra a mai subliniat ca "trebuie sa se permita anchetarea cazurilor de coruptie si aplicarea legii", adaugand ca reducerea coruptiei este "vitala pentru dezvoltarea si securitatea Romaniei".

Olandezii sunt surprinsi

La randul sau, Ambasada Olandei a transmis ca urmareste "cu ingrijorare si cu surprindere" evolutiile din Parlament in ceea ce priveste imunitatea alesilor.

"Ambasada Olandei urmareste cu ingrijorare si cu surprindere evolutiile privind ridicarea imunitatii, in special date fiind recentele promisiuni ale partidelor politice privind angajamentul de a lupta impotriva coruptiei. Credem cu tarie ca legea se aplica tuturor, in acelasi fel", se precizeaza in raspunsul oferit de misiunea diplomatica olandeza la solicitarea agentiei de stiri.

Totusi, Ambasada Olandei a aratat ca are incredere ca institutiile statului roman "iau in considerare recomandarile din rapoartele MCV".

De asemenea, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti a transmis un mesaj prin care este readus in discutie raportul MCV, unde se remarca faptul ca DNA "a avut un succes limitat in a convinge Parlamentul sa raspunda pozitiv cererilor sale pentru ridicarea imunitatii unor parlamentari".

Dupa americani, si britanicii le bat obrazul parlamentarilor: Mesaj despre imunitate si justitie

Mesajul diplomatilor straini vine la scrut timp dupa votul din Senat in cazul lui Dan Sova, care a fost salvat de colegi. Senatorii au votat impotriva cererii DNA de incuviintarea a retinerii si arestarii preventive a social-democratului.

Scandal dupa votul in cazul Sova - PNL contesta la CCR si cere alegeri anticipate

Totodata, in Camera Deputatilor s-a discutat miercuri modificarea Regulamentului, inclusiv introducerea unui articol ce prevede ca cererile de retinere sau arestare preventiva sa contina "motive concrete si temeinice" pentru ca alesii sa isi dea acordul pentru ridicarea imunitatii. Articolul a fost insa respins miercuri dupa amiaza.

Imunitate sau superimunitate? Alesii decid daca adopta sau nu amendamentul respins de CCR

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Ambasada SUA imunitate, #Ambasada Olanda imunitate, #imunitate parlamentari , #parlament