Antonescu: Proiectul de buget pe 2012, imoral

Duminica, 04 Decembrie 2011, ora 14:08
1554 citiri
Antonescu: Proiectul de buget pe 2012, imoral
Foto: Arhiva

Actualul proiect al bugetului pe 2012 este un "buget al saraciei, al umilintei si al nedreptatii", a declarat duminica liderul PNL, Crin Antonescu.

"Modul in care este construit reflecta mentalitatea guvernantilor, caracterul de tip securistic pe care Basescu si Boc il asaza in Romania. In vreme ce fonduri destinate educatiei, agriculturii, culturii, protectiei sociale scad, capitalole care cresc sunt bugetele acordate SRI, SIE, SPP, in vreme ce nici bugetarii, nici pensionarii nu recupereaza nimic din pierderi", a descris penelistul proiectul bugetului pentru 2012, care va fi dezbatut in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului luni, 12 decembrie.

"Orice varianta de deficit sub 2% este nerealizabila in 2012. Obiectivul mascat al Guvernului este sa ajunga tot la 3%, poate peste, dar sa utilizeze miliarde de euro in scopuri pur electorale. Se previzionaza peste 11 miliarde de lei la dobanzi pentru datoria publica. Reducerea deficitelor pe spinarea bolnavilor cronici, a tinerilor, reducerea cheltuielilor din sanatate, invatamant, cultura, cercetare, inghetarea pensiilor, toate nu inseamna stabilizate, ci este o continuare a destabilizarii", a mai spus duminica Antonescu.

Desi Guvernul indica intentia de crestere a investitiilor, cele directe, straine, scad, a afirmat liderul PNL, care a remarcat ca "in 2012 Romania va plati pentru datorii aproape cat tot bugetul public al Sanatatii". "Bugetul nu ofera niciun fel de perspectiva", "nicio masura reala de relansare economica", a mai observat acesta. "Bugetul de relansare economica este o lege imorala, a subdezvoltarii economice, care accentueaza criza, in loc s-o combata", sustine Antonescu, care completeaza, "o lege a rispiei, a politizarii fondurilor publice (...), o lege a subfinantarii educatiei".

In plus, sustine liderul PNL, proiectul de buget nu a fost transmis Parlamentului pentru dezbatere in 15 octombrie, asa cum ar fi trebuit. Parlamentul a fost sesizat abia in 25 noiembrie, ceea ce reprezinta o incalcare a legii. Din punctul sau de vedere, "proiectul de lege e elaborat pe baza unor legi care nu exista, care nu sunt inca in vigoare, contrazicand niste legi in vigoare".

Bugetul pe 2012 - vezi ce pasi mai sunt pana la adoptare (Video)

Pana pe duminica, 4 decembrie, la ora 16.00, se vor putea depune amendamentele grupurilor parlamentare, care urmeaza sa fie discutate pe 5 decembrie, in sedinta comuna a comisiilor de specialitate. Intre 6 si 11 decembrie se vor desfasura dezbaterile in cadrul comisiei de specialitate, iar pe 12 decembrie, la ora 16.00, in plenul camerelor reunite se va trece la dezbaterea bugetului.

PSD a depus 6.000 de amendamente la proiectul bugetului pe 2012

Pana vineri, deputatii si senatorii PSD depusesera 6.000 de amendamente la proiectul bugetului de stat pe 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#proiect buget 2012, #PDL buget 2012, #PNL buget 2012 , #parlament
Comentarii