Autoritatile ungare continua sa-i provoace pe romani - MAE

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 19:54
3382 citiri
Autoritatile ungare continua sa-i provoace pe romani - MAE
Foto: Realitatea TV

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o declaratie in care isi manifesta regretul ca autoritatile ungare continua sa provoace opinia publica romaneasca, in ciuda celor convenite intre ministrii de Externe ai Romaniei si Ungariei.

"Ministerul Afacerilor Externe ia nota cu profund regret de faptul ca autoritatile ungare continua gesturile simbolice de natura sa provoace opinia publica romaneasca.

Aceasta conduita contravine celor convenite in cadrul discutiilor recente dintre cei doi ministri ai afacerilor externe ai Romaniei si respectiv, Ungariei.

De altfel, intr-o scrisoare transmisa in cursul zilei de azi, 15 februarie 2013, ministrului afacerilor externe roman, de catre omologul sau ungar, Janos Martonyi, acesta a reconfirmat faptul ca 'implicarea comuna a celor doi ministri a avut un efect linistitor in privinta tensiunilor create'", se afirma intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Ponta raspunde Ungariei in scandalul drapelului secuiesc: Nu acceptam obraznicii (Video)

MAE a mai tinut sa precizeze ca "Guvernul Romaniei va aplica, in continuare, cu strictete, legislatia nationala pe intreg teritoriul Romaniei, inclusiv in ceea ce priveste utilizarea publica a insemnelor".

Steagul secuiesc a fost arborat pe Parlamentul Ungariei

Vineri, steagul secuiesc a fost arborat pe Parlamentul Ungariei, ca "simbol al solidaritatii nationale", moment prilejuit de sesiunea plenara a deputatilor de etnie maghiara din Bazinul Carpatic.

Presedintele Parlamentului de la Budapesta, Laszlo Kover, a fost cel care a initiat ceremonia de arborare a drapelului, informeaza Realitatea Tv.

La randul sau, vicepremierul Zsolt Semjen a spus ca folosirea simbolurilor etnice ale oricarei comunitati reprezinta "un drept fundamental al omului".

Totodata, acesta a multumit oraselor ungare care au arborat steagul secuiesc, dupa ce, joi, administatia maghiara a impartit zeci de steaguri primariilor din Ungaria, in contextul scandalului legat de arborarea steagului secuiesc.

Astfel, 70 de primarii din Ungaria urmau sa arboreze drapelul secuiesc neoficial alaturi de cel oficial unguresc.

O.A.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#MAE steag secuiesc, #MAE arborare drapel secuiesc, #steag secuiesc Parlament Ungaria , #parlament