Bugetul, adoptat de parlament: Daca statutul nu se modifica, deputatii raman fara salarii in mai

Joi, 07 Februarie 2013, ora 14:13
4207 citiri
Bugetul, adoptat de parlament: Daca statutul nu se modifica, deputatii raman fara salarii in mai

Legea bugetului de stat si legea bugetului asigurarilor sociale au fost votate joi de Parlament, in ciuda faptului ca statutul deputatilor si senatorilor nu a fost modificat, iar banii prevazuti pentru Camera nu ajung pentru plata salariilor decat pana in luna mai.

Legea bugetului de stat a fost votata cu 309 voturi pentru, nicio abtinere si 108 voturi impotriva, in timp ce legea bugetului asigurarilor sociale a fost votata cu 310 voturi pentru, nicio abtinere si 109 voturi impotriva.

PDL a votat impotriva bugetului, sustinand ca acesta este unul de "supravietuire". La vot a fost prezent si premierul Victor Ponta, care a recunoscut ca nu este un "buget perfect", dar este cel mai bun posibil.

Anterior votului, parlamentarii USL nu au cazut de acord in legatura cu modificarea statutului deputatilor si senatorilor si au decis sa il retrimita la comisie.

Statutul parlamentarilor, retrimis la comisie. Conflict PNL - PSD

Valeriu Zgonea a comentat acest episod spunand ca regreta ca nu toti senatorii si deputatii au inteles necesitatea adoptarii statutului, atat pentru reducerea bugetului cat si pentru faptul ca avem "proceduri ambigue care pot fi criticate de Comisia Europeana".

"Suntem in aceeasi pozitie vulnerabila pe care o avem din 2007 incoace. Aseara eram linistit ca toata lumea a inteles", a declarat presedintele Camerei Deputatilor.

Intrebat de jurnalisti cum ramane cu bugetul Camerei in aceste conditii, Zgonea a recunoscut ca in acest moment raman in vigoare prevederile vechiului statut, asa ca trebuie sa fie achizitionate peste 100 de masini pentru noii alesi si sa se asigure cazarea tuturor in conditiile atat de criticate de opinia publica.

Valeriu Zgonea a precizat ca va avea loc "o noua dezbatere in interiorul USL" pe tema statutului.

Intrebat daca PSD va forma cu PDL si PP-DD majoritatea necesara pentru a trece statutul in forma dorita, in conditiile in care PNL nu se razgandeste, Valeriu Zgonea a spus : "Am avut si astazi (majoritate, n.red.), dar e important pentru toti deputatii si senatorii sa inteleaga ca repectarea legii e obligatorie".

"In diferite legi sunt diferite proceduri ambigue care ne fac sa fim in defensiva in legatura cu UE", a subliniat el.

Intrebat de jurnalisti ce buget va fi votat astazi pentru Camera, Zgonea a raspuns: "Votam acest buget de 198 de milioane, pe care ne-am angajat sa il modificam. Daca statutul nu se modifica, in mai-iunie nu vom avea posibilitatea sa platim salariile", si-a avertizat el colegii.

Totodata, intrebat cum comenteaza declaratia liberalului Puiu Hasotti, care i-a asemanat prestatia de presedinte al Camerei cu cea a Robertei Anastase, Valeriu Zgonea a replicat acid: "Este o decizie a domnului Hasotti caruia ii plac astfel de asemanari cand sta la hotel".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#buget 2013 votat, #Zgonea statut parlamentari, #buget 2013 adoptat parlament , #parlament