Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Florin Paslaru explica de ce nu a primit aviz de demitere din Parlament, la fel ca Andon

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 20:21
4259 citiri
Florin Paslaru explica de ce nu a primit aviz de demitere din Parlament, la fel ca Andon
Foto: cdep.ro

Deputatul PSD Florin Paslaru a explicat de ce nu a primit aviz de demitere din Parlament de la Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, in urma sesizarii Agentiei Nationale de Integritate, care l-a declarat incompatibil asemenea deputatului PC Sergiu Andon: social-democratul a contestat decizia ANI.

In plus, aceasta nu ar fi fost definitiva si nu ar fi ajuns la ICCJ, asa incat mai urmeaza niste pasi procedurali.

"Diferenta dintre mine si domnul Sergiu Andon este destul de mare. La mine nu exista nicio hotarare definitiva, nu exista nicio hotarare de instanta, nu exista nimic legat de tribunal, de instanta. Exista un raport facut de catre cei de la Agentia Nationala de Integritate, pe care eu l-am contestat, in momentul in care l-am primit. Atat", a declarat Florin Paslaru, pentru Ziare.com.

ANI cere din nou revocarea din functia de deputat a lui Andon si Paslaru (Video)

Acesta crede ca s-a facut prea multa valva pe acest subiect, multi dintre cei care si-au dat cu parerea despre caz fiind in necunostinta de cauza.

Raportul nu a fost primit initial. Apoi a fost contestat

"La mine era vorba de un raport facut de cei de la ANI. La un moment dat, cei de la ANI au spus 'Domnule, este definitiv pentru ca nu l-ati contestat'. Si eu am spus 'Nu, domne'. Fara sa va acuz de rea-vointa, dar voi ati facut acel raport si eu nu l-am primit'.

In momentul in care l-am primit, imediat l-am contestat. Eu l-am primit de la ANI pe data de 23 iulie si imediat l-am contestat, asa cum spune legea. Si Comisia a constatat lucrul asta. Si cei de la ANI au recunoscut lucrul asta, ca a fost un viciu de procedura", a precizat social-democratul.

Deputatii "pensionati" de ANI: Fie nu stiu, fie au alte planuri pentru sfarsitul vietii

Deputatul PSD subliniaza ca nu a fost o hotarare definitiva, cum s-a crezut. "Foarte multa lume spunea 'Are hotarare definitiva, irevocabila'. Nu, n-a fost niciun fel de hotarare, nici definitiva, nici irevocabila, absolut nimic. N-am ajuns in nicio instanta. A fost un simplu raport facut de ANI, pe care eu l-am contestat", a explicat Paslaru.

"Prima data nu am primit acel raport, eu am auzit din presa, chiar de la Ziare.com, de la voi am auzit lucrul asta. Si in momentul in care am aflat, eu am facut trei adrese catre ei, pana cand in sfarsit am cazut de acord ca trebuie sa ajung acolo si sa-mi dea raportul", ne-a mai spus parlamentarul social-democrat.

Raportul lui Paslaru nu a ajuns la ICCJ, instanta nu s-a mai pronuntat

Acesta a evitat sa comenteze cazul lui Sergiu Andon, mentionand doar ca stie ca a fost o decizie definitiva a unei instante judecatoresti, a ICCJ, ceea ce, a completat Paslaru, se spunea si despre el.

"Ori la mine nu exista nicio hotarare, nici definitiva, nici de niciun fel, pentru ca noi n-am ajuns la Inalta Curte. La mine a fost un simplu raport facut de ANI catre mine. (...) Nu se poate ajunge (in situatia de a fi demis din Parlament - n. red.) pentru ca la mine era o chestie administrativa, nu e chestie penala. (...). La mine e chestie pe contencios, atat.

Nu mai are ce sa faca ANI in cazul asta. In momentul in care m-am dus acolo, au cazut de acord si dansii ca nu s-a primit raportul, mi-au dat raportul. ANI nu mai are ce sa faca, pentru ca mi-au dat raportul. (...) In momentul in care contesti, mergi in contencios adiminstrativ si instanta iti fixeaza un termen si iti spune 'Ai avut dreptate sau n-ai avut dreptate, pe contestatia pe care ai facut-o'.

Eu spun ca a fost un viciu, n-a ajuns acel raport si au ajuns si dansii la concluzia ca n-a ajuns acel raport la mine. S-au convins ca n-a ajuns raportul, pe data de 23 iulie mi-au dat raportul. Ei au facut un raport si mi l-au dat: 'Domne, esti de acord cu el sau nu esti?'. Mi l-au dat si eu am avut 15 zile timp sa il contest si l-am contestat", a evidentiat deputatul PSD.

Cazurile lui Andon si Paslaru, retrimise Comisiei juridice

"Eu, din martie, de cand a aparut la Comisia Juridica, spre deosebire de marea majoritate a celor care vor sa amane, eu spuneam 'Hai s-o hotaram astazi, hai s-o hotaram astazi'. De ce? Pentru ca eu stiam ca am dreptate. De ce s-a amanat pana acum, nu stiu. In momentul in care Comisia Juridica a luat act si de raportul facut de ANI, si de faptul ca l-am contestat in timp util, au dat solutia care cred eu ca este cea reala. Si nu numai eu, toata lumea crede lucrul asta. Pentru ca s-au vazut actele", a conchis Florin Paslaru.

Cazurile Andon si Paslaru: Ce a decis si a cerut ANI si ce a hotarat Comisia Juridica a Camerei Deputatilor

Deputatul conservator Sergiu Andon a primit aviz de demitere din Parlament, dupa ce in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor s-a dat votul pentru incetarea mandatului de deputat al acestuia. In ceea ce il priveste pe deputatul PSD Florin Paslaru, vicepresedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, social-democratul Florin Iordache, a transmis ca acesta nu s-a aflat in conflict de interese.

Deputatii Sergiu Andon si Florin Paslaru au fost declarati incompatibili de catre ANI, in luna aprilie, decizie validata apoi, cel putin in cazul parlamentarului conservator, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a dat verdict final de incompatibilitate.

Sergiu Andon va fi demis din Parlament (Video)

Pe 3 iulie, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a decis sa nu anuleze mandatele celor doi deputati si a votat ca acestia nu sunt incompatibili, asa cum sustinea ANI, care a cerut, pe 2 iulie, pentru a treia oara revocarea din functia de deputat a lui Andon si Paslaru.

In cazul deputatului PSD, 11 deputati au considerat ca acesta nu e incompatibil, in timp ce trei au votat ca este, iar in cazul deputatului PC, 12 deputati au votat ca nu e incompatibil, iar doi ca da.

Comisia Nationala de Integritate a trimis insa, apoi, o scrisoare catre Parlamentul Romaniei prin care cere "aplicarea si respectarea hotararii Inaltei Curte de Casatie si Justitie", iar plenul Camerei Deputatilor a retrimis, pe 6 iulie, la Comisia Juridica raportul in privinta deputatilor Sergiu Andon si Florin Paslaru pe care ANI i-a declarat incompatibili, decizie validata de ICCJ.

Deputatii incompatibili raman in Parlament pana la toamna - PDL acuza abuz

In ultima instanta, pe 17 iulie, cererea deputatilor PDL de introducere pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor a raportului Comisiei Juridice privind deputatii gasiti incompatibili de catre ANI, Sergiu Andon si Florin Paslaru, a fost amanata pana la inceputul lunii septembrie.

ANI sesizeaza Consiliul de Integritate in cazurile parlamentarilor Andon si Paslaru

Deputatul PSD a fost acuzat ar fi incalcat regimul conflictelor de interese, prin angajarea fiului sau la cabinetul parlamentar. Pe 19 aprilie, social-democratul a oferit un interviu Ziare.com, in care explica situatia.

"Nu am incalcat niciun regim. Mai mult decat atat, ANI nu mi-a prezentat niciun raport, asa cum trambiteaza peste tot. Eu am aflat din presa despre faptul ca ar exista un presupus raport al ANI, dar pana nu vad ceva negru pe alb nu pot sa ma pronunt. Dupa ce vad raportul pot sa spun e bun, nu e bun, pot sa-l contest. Nu are rost sa-l comentez. Daca nu exista raportul? (...) Spun lucrul asta: 'In urma constatarii ziaristilor de la Ziare.com, spuneti-mi si mie despre ce e vorba totusi, pentru ca e bine sa stiu si eu'", a declarat atunci Florin Paslaru.

ANI a recunoscut apoi ca deputatul PSD nu a primit raportul la timp, dupa care Agentia a trimis actul, respectand procedurile. Totodata, in acest caz, inca este asteptat un raport al Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#Florin PAslaru incompatibil ANI, #incompatibilitate Florin Paslaru, #Florin Paslaru demisie Parlament, #Sergiu Andon demisie Parlament, #Sergiu Andon incompatibil ANI , #parlament