Iulia Motoc, aviz negativ pentru CEDO (Video)

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 11:39
5144 citiri
Iulia Motoc, aviz negativ pentru CEDO (Video)
Foto: Arhiva

Comisiile juridice si pentru drepturile omului reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului au avizat negativ, miercuri, candidatura pentru functia de judecator CEDO a Iuliei Motoc.

Ceilalti candidati, respectiv Bianca Gutan si Florin Streteanu, ca si canidatul de rezerva, Tudor Pantaru, au primit aviz pozitiv.

Votul a fost secret, cu buletine. Candidaturile au fost individuale.

Candidatii au obtinut urmatoarele voturi: Iulia Motoc - 12 voturi "pentru", Bianca Gutan - 24 voturi "pentru", Florin Streteanu - 25 voturi "pentru' si Tudor Pantaru - 23 voturi "pentru".

Au existat 30 de voturi exprimate, din care 28 valabil expirmate si 2 nule.

Presedintele Comisiei Juridice din Senat, Tudor Chiuariu, cel care a condus sedinta comisiilor reunite, a anuntat ca, avand in vedere votul asa cum a fost expirmat, comisiile reunite au acordat aviz pozitiv Biancai Gutan, lui Florin Streteanu si lui Tudor Pantaru si au dat aviz negativ Iuliei Motoc.

Judecatorul roman la CEDO va fi ales de catre Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, dintre cei trei candidati propusi de Guvernul Romaniei.

La 16 decembrie 2013 va inceta mandatul actualului judecator al Romaniei la CEDO, Corneliu Birsan.

Iulia Antoanella Motoc este judecator la Curtea Constitutionala din 2010, ea fiind desemnata de Senat, la propunerea PDL si a grupului independentilor. Motoc a absolvit in 1989 Facultatea de Drept din Bucuresti, iar, pentru putin timp, a activat ca procuror la Giurgiu, apoi timp de cinci ani a fost judecator la Judecatoria sectorului 2 Bucuresti.

Este doctor in etica (Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Filosofie), doctor in drept international public (Universitatea "Paul Cezanne" Aix-Marseille), fiind profesor la Universitatea din Bucuresti, din 2002.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Motoc aviz negativ parlament, #Iulia Motoc aviz negativ, #Motoc CEDO aviz negativ , #parlament